Masa de Revelion trebuie să conțină atât bucatele tradiționale, cât și preparate mai ușoare, care să fie pe placul celor care preferă ceva mai ușor. Dacă ești în căutarea unor rețete de salate fără maioneză, am pregătit pentru tine trei idei care îți vor prinde bine, mai ales că toate ingredientele sunt accesibile și le poți găsi în orice supermarket.
SALATĂ CU PIEPT DE PUI, CASTRAVEȚI PROASPEȚI ȘI CRUTOANE
Ingrediente:
- 200 grame de piept de pui fiert sau preparat la grătar;
- 200 g castraveți proaspeți;
- 100 g cașcaval;
- 200 grame crutoane;
- 1 salată verde mică;
- 2-3 căței de usturoi;
- 1 ceapă roșie;
- 2-3 linguri de ulei de măsline;
- oțet sau zeamă de lămâie;
- sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Taie fâșii de dimensiuni medii pieptul de pui fiert sau fript la grătar și amestecă-l într-un vas pentru salată cu castraveții dați prin răzătoare sau tăiați felii subțiri, cu cașcavalul ras, salata verde tăiată fideluță, ceapa roșie tăiată rondele subțiri și cu crutoanele crocante.
- Asezonează totul cu usturoiul dat prin răzătoare, zeama de lămâie, puțină sare, piper și 2-3 linguri de ulei de măsline. Vei obține o salată delicioasă și foarte sațioasă.
SALATĂ CU PORTOCALĂ ȘI VARZĂ PEKIN
Ingrediente:
- 2-3 morcovi;
- 1 portocală;
- 1/2 de lămâie;
- 3 mere;
- 300-400 gr de varză pekin;
- ulei;
- sare.
Mod de preparare:
- Tăiați varza pekin bucăți mici și o tansferați într-un vas.
- Curățați portocala de coajă, apoi îndepărtați pielița albă de pe felii și tăiați pulpa cuburi. Adăugați fructul în vasul cu varză.
- Curățați merele de coajă, îndepărtați cotorul cu semințe și le tăiați pai. Transferați merele într-un vas separat.
- Rotiți lămâia pe masă, presând cu mâna, pentru ca aceasta să devină mai moale. Stoarceți zeama de la jumătate de lămâie peste mere și amestecați bine.
- Dați morcovul prin răzătoarea mare.
- Adăugați morcovul și merele în salată, o asezonați cu puțină sare și amestecați. Sarea este opțională.
- Adăugați ulei și mai amestecați o dată.
SALATĂ GRECEASCĂ
Ingrediente:
- 2 ardei (1 roșu, 1 galben);
- 3 roșii;
- 5 castraveți proaspeți medii;
- 1/2 ceapă roșie;
- 100-150 gr de brânză feta sau brânză telemea;
- 10-15 măsline fără sâmburi;
Mod de preparare:
- Tăiați toate legumele bucăți mari: castraveții jumătăți de rondele, roșiile felii, iar ardeii cuburi.
- Puneți legumele într-un vas și amestecați.
- Transferați salata în platoul de servire.
- Tăiați ceapa jumătăți de rondele și o așezați peste legume.
- Pregătiți dressing-ul. Dați usturoiul prin presă, adăugați sare, zeamă de lămâie, ulei de măsline și piper negru măcinat, apoi amestecați.
- Stropiți salata cu dressing, astfel încât să ajungă pe toate legumele, deoarece nu veți mai amesteca salata.
- Tăiați brânza cuburi de aproximativ 1-1,5 cm și le așezați în farfurie.
- Presărați salata cu oregano uscat sau proaspăt.
- Ornați salata cu măsline și serviți-o.
Sursa