mamaplus

Top 3 ceaiuri sănătoase care întăresc imunitatea și se prepară ușor

-
//
04.11.2021

Sezonul virozelor este în toi, iar pe lângă alimentația bogată în fibre și vitamine este necesară și o hidratare pe măsură pentru a ține la distanță virozele. Un ceai călduț este cea mai bună idee pentru tine dacă îți dorești să-ți întărești sistemul imunitar. Vezi în continuare trei rețete pe care le poți încerca și tu.

Ceai verde picant

Ingrediente:

  • 2 lingurițe de frunze de ceai verde
  • 4 felii de rădăcină de ghimbir, proaspătă
  • puțin piper Cayenne
  • miere, după preferință
  • 1 litru de apă

Cum se prepară:

Fierbeți apa, apoi puneți-o deoparte şi lăsați-o să se răcorească un pic. Clătiți bine cu apă fierbinte cănile în care veți pregăti ceaiul şi păstrați pentru infuzie circa 500 ml de apă. Adăugați în fiecare cană câte o linguriță cu frunze de ceai verde, 2 felii de ghimbir (pentru un gust mai puternic, le puteți zdrobi) şi un vârf de cuțit de piper Cayenne, turnați apă şi lăsați la infuzat pentru circa 10 minute. Strecurați ceaiul, îndulciți cu miere în funcție de gust şi savurați un cocktail ideal pentru imunitate!

Ceai de ghimbir şi turmeric

Ingrediente:

  • 1 linguriță de ghimbir pulbere
  • 1 linguriță de turmeric
  • o lămâie
  • 500 ml apă

Cum se prepară:

Fiebeți apa, apoi luați vasul de pe foc şi adăugați ghimbirul şi turmericul. Amestecați, după care puneți deoparte infuzia pentru 10-15 minute. Între timp, stoarceți lămâia şi turnați sucul în două căni. Când ceaiul este gata, puneți-l peste sucul de lămâie şi băutura este gata.

Ceai de goji, portocale şi cuişoare

Ingrediente:

  • un pumn de goji
  • 1-2 lingurițe de ghimbir proaspăt, ras
  • jumătate de lămâie
  • 6 cuişoare
  • coji de portocală
  • miere, după preferință
  • 500 ml apă

Cum se prepară:

Fierbeți apa, apoi opriți focul şi puneți în vas ghimbirul, cuişoarele şi cojile de portocale. Stoarceți deasupra jumătate de lămâie, apoi adăugați-o cu totul. Lăsați la infuzat timp de 10 minute. Dacă preferați ceaiul fierbinte, țineți focul aprins la o intensitate mică în timpul infuzării. Strecurați, apoi puneți fructele de goji şi mierea.