mamaplus

Sfatul zilei: Cum păstrezi proaspete lămâile pentru mai mult timp?

-
//
15.12.2021

Primul lucru pe care trebuie să-l știi este că lămâile nu sunt un fruct atât de delicat, așa că păstrarea lor nu este atât de specială pe cât te-ai aștepta. Acest lucru se datorează în principal faptului că au o coajă groasă care ajută la protejarea interiorului lor. Cu toate acestea, tocmai pentru că este atât de groasă, ar putea să le afecteze, în așa măsură încât ar putea pierde umiditatea în anumite condiții.

Cea mai bună opțiune pentru a menține lămâile proaspete este să le păstrezi la temperaturi scăzute, în jur de +10...+13 grade Celsius, iar umiditatea să fie între 85 - 90%.

  • Sfat 1: Când ai de gând să le depozii în frigider, trebuie să le pui într-o pungă etanșă sau într-o cutie frigorifică.
     
  • Sfat 2: Dacă intenționezi să congelezi lămâile pentru a le prelungi durata de viață, pune-le într-o pungă ermetică și, din nou, îndepărtează cât mai mult aer posibil. Atunci când urmează să le consumi, cel mai bun mod de a le dezgheța este să le pui în apă rece timp de 10 minute înainte de a le folosi.
     
  • Sfat 3: Lămâile pot fi congelate și în felii. După congelarea completă, depozitează-le într-o pungă ermetică sau într-un recipient mic care să nu ocupe prea mult spațiu în congelator. Este important ca feliile de lămâie să nu se lipească între ele.

Fiind bogată în vitamina C și antioxidanti, lămâia este un aliat excelent al sănătății. Lămâile înghețate întăresc sistemul imunitar, susțin digestia, protejează ficatul, combat diabetul și ajută la slăbit.