mamaplus

Pui zahăr peste căpșune? De ce nu ar mai trebui să faci asta niciodată

-
//
13.05.2022

Este sezonul căpșunelor și devenim tot mai tentați să le savurăm cât mai des și mai mult. Sărace în calorii, bogate în vitamine și antioxidanți, este o încântare să le consumi proaspete. Ele stau la baza preparatelor dulci clasice atunci când sunt combinate cu ingrediente precum ciocolata sau smântâna. Căpșunele pudrate cu zahăr reprezintă desertul preferat în cazul multor persoane, însă puțini știu că această combinație poate avea efecte devastatoare pentru organism.

Mulți dintre noi alegem să punem zahăr pe căpșune și să le consumăm ca un desert răcoros. Căpșunele sunt bogate în substanțe nutritive, extrem de benefice pentru sănătatea noastră și pentru buna funcționare a organismului nostru. Aceste fructe au cel mai mare conținut de nutrienți, printre aceștia numărându-se vitamina C, potasiul, manganul, folații, fibrele și antioxidanții.

Zahărul practic anulează toți acești nutrienți și vitamine. Probabil nu vă așteptați, însă zahărul este ingredientul care provoacă cel mai mare număr de dependenți la nivel mondial. Zahărul este considerat de specialiști mai periculos decât alcoolul și țigările. Tot zahărul se face responsabil pentru diabet, bolile de inimă și chiar pentru cancer.

Proprietățile și beneficiile căpșunelor

  • Conțin puține calorii, doar între 30 și 35 la 100 de grame. Prin urmare, sunt perfecte pentru dietele celor care urmăresc să slăbească.
  • Conțin antocianine, care sunt pigmenți care ajută la reducerea colesterolului și a riscului de hipertensiune arterială.
  • Sunt foarte bogate în apă, vitamine, antioxidanți, potasiu și calciu. Prin urmare, au proprietăți importante de hidratare.
  • Căpșunele sunt bogate în vitamine, în special C. Asta înseamnă că ne oferă apărarea necesară pentru a face față răcelii și altor viruși, precum și un excelent antiinflamator natural.
  • Au o cantitate mare de fibre, deci ajută la combaterea constipației.â
  • Ne pun într-o dispoziție mai bună, deoarece au vitamina B1, care este cunoscută sub numele de vitamina dispoziției.
  • Tot căpșunele protejează și hidratează pielea și părul, deoarece sunt menținute într-o stare mai bună datorită conținutului lor ridicat de Omega-3, magneziu și cupru.
  • Conțin flavonoide și fenoli, așa că ne ajută să menținem creierul în stare bună și să încetinim îmbătrânirea celulelor.
  • Ajută sănătatea oaselor datorită cantității mari de magneziu, potasiu și vitamina K.