mamaplus

Patru nutrienți care nu ar trebui să lipsească din alimentația adolescenților

-
//
18.08.2022

Există nutrienți care stimulează creșterea în adolescență, ce trebuie să apară în cantități suficiente în dietă. În caz contrar, pot apărea probleme. Lipsa lor crește incidența patologiilor cronice și complexe, așa că vă vom spune tot ce trebuie să știți în acest sens. Pe lângă alimentație, o altă condiție a creșterii armonioase în adolescență este mișcarea. Antrenamentul de forță va stimula funcționarea musculară și va asigura o densitate minerală osoasă mai mare. Află în continuare care sunt cei mai importanți nutrienți pentru creșterea armonioasă în perioada adolescenței.

Proteine

Proteinele sunt nutrienții structurali prin excelență. Acestea asigură creșterea și repararea mușchilor după efort intens. Este esențial să fie consumate în doze adecvate, deși mulți oameni nu reușesc acest lucru. Aportul minim este de 0,8 grame de proteine pe kilogram de greutate pe zi la persoanele sedentare. La sportivii tineri, aceste nevoi se pot dubla sau tripla cu ușurință. Acest lucru este evidențiat de cercetările publicate în Journal of the International Society of Sports Nutrition.

Cel puțin jumătate din proteinele consumate trebuie să aibă o valoare biologică ridicată, adică să fie de origine animală. Acestea conțin toți aminoacizii esențiali și au un scor mare în ceea ce privește digestibilitatea.

Vitamina D

Vitamina D este sintetizată în piele prin expunerea la lumina soarelui. Se găsește și în unele alimente, cum ar fi peștele gras, dar în cantități mici. Vestea proastă este că s-a demonstrat că majoritatea populației se confruntă cu o deficiență de nutrienți, care condiționează procesele fiziologice care au loc în mediul intern.

Grăsimi

Grăsimile sunt necesare pentru ca multe mecanisme să funcționeze eficient. Restricția a fost promovată mulți ani. Acest lucru este negativ pentru sănătate, deoarece poate modifica mediul hormonal, reducând producția de testosteron la adolescenți. Cu toate acestea, nu toate grăsimile au o calitate bună. În general, grăsimile trans trebuie limitate, deoarece acestea cresc nivelul de inflamație din organism. Consumul de grăsimi trans este legat de o incidență mai mare a patologiilor cronice și complexe. În schimb, adolescenții trebuie să consume grăsimi cis, indiferent de prezența sau absența legăturilor duble în structura acestora.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că cele mai noi dovezi sunt în favoarea adăugarea acizilor grași omega 3 în alimentație. Aceste elemente modulează nivelul inflamației și protejează împotriva dezvoltării multor boli cronice. Se găsesc în principal în peștele gras, de aceea includerea în mod regulat a produselor marine în dietă este crucială.

Carbohidrați

Deși poate fi o idee bună ca adulții sedentari să restricționeze parțial aportul de carbohidrați, acesta nu este un lucru bun pentru adolescenți și copii. Vorbim despre nutrienți care stimulează cele mai anabolice căi ale organismului, așa că aceștia trebuie adăugați în alimentația zilnică pentru o creștere optimă.