mamaplus

Opt idei de gustări delicioase și sănătoase pentru copii pofticioși

0
//
07.10.2021

Atunci când copilul îți cere ceva bun de ronțăit, nu te grăbi să deschizi pachetul cu nuggets din congelator sau să-i dai niște snacksuri. Gustările sănătoase pentru copii pot fi preparate în câteva minute, doar să ai grijă ca ingredientele necesare să-ți fie mereu la îndemână. Vezi mai jos câteva rețete care cu siguranță îți vor prinde bine.

Rulouri calde cu banane

Sunt simple de făcut și bogate în vitamine. Unge o tortilla cu unt de arahide, pune o banană în mijloc și rulează, apoi ține-le la cuptor, cât să se încălzească puțin. Rulourile sunt cremoase în mijloc și crocante la exterior.

Acadele cu fructe

Copiii iubesc acadelele și le poți ocoli cu succes pe cele din comerț preparându-i în casă ceva sănătos. Folosește bețigașe de înghețată în vârful cărora să pui fructe proaspete.

“Cartofi prăjiți”

Cartofii prăjiți nu sunt cea mai sănătoasă variantă, însă copiii îi iubesc. Îi poți “păcăli” însă cu o gustare mult mai bună: cartofii dulci copți, însă tăiați exact ca pentru prăjit. Doar că nu îi bagi în baie de ulei, ci în tavă la cuptor, pe foaie de copt.

Rulouri cu mango

Mango este un fruct plin de vitamine. Cu un cuțit special, taie felii subțiri de mango, pe care apoi să le rulezi pentru a obține suluri delicioase și sănătoase.

Mozzarella pane

Iată un preparat pe care îl vor iubi și copiii, dar și adulții. Taie fâșii de mozzarella pe care le treci apoi printr-un amestec de ou și pesmet (asemănător celui pentru șnițele). Așază-le în tavă pe hârtie de copt și dă-le la cuptor până se rumenesc.

Nachos cu mere și unt de arahide

Taie merele felii mai groase și savurează-le alături de unt de arahide. Combinația de gusturi va fi pe placul tuturor membrilor familiei.

Chipsuri de mere cu scorțișoară

Cu un cuțit special, taie feliile de mere subțiri, stropește-le din belșug cu scorțișoară, apoi pune-le în tavă pe hârtie de copt și ține-le până când se rumenesc.

Quesadilla cu banane și unt de arahide

Pentru a le prepara ai nevoie de banane, fulgi de ciocolată, unt de arahide și tortilla. Unge foaia cu unt de arahide, așază feliile de banană și presară fulgii de ciocolată, apoi împăturește după preferințe.