mamaplus

Nu mai mâncați căpșune cu zahăr! Iată ce probleme mari poate crea această combinație

-
//
18.06.2020

Căpșunele sunt fructele cele mai populare, răcoritoare și nutritive disponibile vara. Ele nu stimulează rapid zahărul din sânge al unei persoane, ceea ce le face o alegere ideală pentru cei care au diabet. Aceste fructe oferă multe beneficii pentru sănătate.

Căpșune cu zahăr. Renunță la această combinație!

Zahărul este ingredientul care provoacă cel mai mare număr de dependenți la nivel mondial. 

În plus, zahărul duce la modificarea structurii circuitului din creier.

Autorii unui studiu spun că descoperirile lor arată că „alimentele bogate în zahăr influențează circuitul de recompensare din creier similar drogurilor care provoacă dependență”. 

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), consumul a 400 de grame de fructe și legume pe zi poate reduce riscul de boli de inimă, diabet și cancer, scrie medicalnewstoday.com.

Beneficiile pentru sănătate ale căpșunelor, informații nutritive:

O cană de căpșune feliate, proaspete, conține o serie de substanțe nutritive importante în următoarele cantități:

  • Calorii: 53 kcal;
  • Proteine: 1,11 g;
  • Carbohidrați: 12,75 g;
  • Fibră dietetică: 3,30 g;
  • Calciu: 27 mg;
  • Fier: 0,68 mg;
  • Magneziu: 22 mg;
  • Fosfor: 40 mg;
  • Potasiu: 254 mg;
  • Vitamina C: 97,60 mg.

Căpșunele conțin de asemenea o serie de antioxidanți puternici.