mamaplus

Leguma cu efecte benefice în timpul sarcinii. Este important să o incluzi în meniul tău

-
//
24.10.2019

Broccoli merită numele de legumă a femeilor pentru o serie de proprietăți cu totul binefactoare mai ales pentru metabolismul feminin. Leguma este foarte bogată în vitamine și minerale, unele dintre ele rar întâlnite în alte legume.

Broccoli conține glucide, vitamina A, C, în cantități cu totul speciale. În 200 de grame de broccoli se găsește mai multă vitamina C decât într-o portocală. Broccoli este o excelentă sursă de vitamine din grupul B, acid folic și minerale precum calciu, magneziu, mangan, fier, potasiu, zinc, seleniu, fosfor, sulf și prețioasa vitamina K.

Nutriționiștii susțin că broccoli este una dintre legumele cele mai bogate în substanțe anticancerigene. Conținutul mare de sulf are efecte benefice antivirale și antibiotice.

Broccoli mai are și capacitatea de a regla tensiunea și de a o menține în limite normale. Trebuie să adaugăm faptul că broccoli proaspăt și cel congelat era exact aceleași proprietăți. Deci ne putem bucura de această minunată legumă, indiferent de anotimp!

Combinația de minerale și calitățile sale antcancerigene fac din broccoli o legumă ideală pentru femei. Este recomandată doamnelor și pentru conținutul mare de fier, ceea ce o face foarte utilă mai ales în cursul sarcinii. O serie de substanțe din broccoli au capacitatea de a regla tulburările menstruale și premenstruale și de a preveni acumularea de lichide.