mamaplus

Dr. Mihaela Bilic: ”Renunță o lună la acest aliment și slăbești garantat!”

0
//
06.01.2021

Una dintre cele mai apreciate nutriționiste din România, dr. Mihaela Bilic a scos la iveală recent un secret de slăbire foarte simplu și util. De fapt, este vorba despre un obicei pe care ar trebui să-l adoptăm în alimentația noastră zilnică, dar pentru început poate fi supus testării pentru cel puțin o lună.

”Nimic nu se compară cu mâncarea gătită când vine vorba de preparate echilibrate și sănătoase. Orice ai mânca gata ambalat dintr-un pachet sau orice pui la repezeală pe pâine din frigider are volum mic și multe calorii.

Orice poți mânca rece în picioare, în mașină sau în canapea la televizor îngrașă mai tare decât o farfurie de ciorbă sau de tocăniță. Pentru cei care vor să slăbească există chiar recomandarea să nu aibă la îndemână decăt mâncare care trebuie gătită/încălzită/mâncată cu tacâmuri.”, susțune nutriționista.

Specialista mai afirmă că una din ”capcanele„ gătitului acasă este excesul de ulei.

”Orice mâncare cu legume poate deveni bombă calorică în funcție de cât ulei conține, nu e nevoie să fie șnițel, chiftele sau pește prăjit ca să ne îngrășăm, o facem și cu un ghiveci care are ulei. Nu contează tipul de ulei, toate au 900cal/100ml. Iar gustul pe care îl dă mâncării e relativ, mai degrabă e în credința noastră că fără ulei nu se poate.

În Franța pacienții obezi sunt obligați să asiste la o lecție de gătit în care nu se folosește ulei, tocmai pentru a vedea/simți că gustul nu depinde de el. Cu sos de roșii, condimente și ierburi aromate se obțin preparate mai gustoase. Apoi, dacă avem carne, pește sau brânză într-o mâncare, savoarea e garantată. „Economia” pe care o faceți în bugetul caloric e uriașă dacă eliminați uleiul de gâtit.

Și pe lângă siluetă, sănătatea voastră va avea de câștigat scăpând de prezenta lui Omega-6 cu efect pro-inflamator.

Vă provoc la o încercare: renunțați o lună la sticla de ulei de gătit si descoperiți ce gust are mâncarea fără el. Lăsați doar 1-2 linguri/zi de ulei crud, pus peste salate. Veți slăbi, vă promit!”, conchide nutriționista Mihaela Bilic.