mamaplus

Dr. Mihaela Bilic: Chiar dacă ești la dietă, poți bea liniștită cafea cu lapte

0
//
18.12.2020

În goana după tot felul de rețele miraculoase pentru slăbit, foarte multe femei uită de micile plăceri ale vieții. Este adevărat că, dacă le consumați în exces nu e de bine, dar în cazul în care știți măsura, nu aveți de ce să vă faceți o listă lungă cu ”alimente de evitat”. Să vedem în continuare ce părere are despre asta nutriționista Mihaela Bilic.

”Chiar dacă eşti la dietă, poți bea liniştită cafea cu lapte. Prezența laptelui în cafea o face să stea în stomac vreo trei ore, aşa că dacă bei o cafea cu lapte la micul dejun, rezişti fără probleme până la prânz sau până la gustarea de dimineață fără să ronțăi. Îți ține de foame fără prea multe calorii”, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Bea un pahar de lapte cu un vârf de sare

Dacă ai probleme cu asimilarea calciului, bea un pahar cu lapte cu puțină sare. Este un truc de la bunica pe care îl poți respecta cu încredere. Cum procedezi mai exact?

„Încălzeşti laptele şi pui un vârf de lingură de sare”, a explicat nutriționista. Astfel, vei fi în plină formă şi nu va mai trebui să te foloseşti de medicamente pentru a-ți întări oasele sau pentru a avea o musculatura sănătoasă.

Mănâncă îngheţată fără probleme

În loc să te opreşti la ciocolată, produse de patiserie sau tot felul de deserturi pline de calorii, mănâncă o înghețată. Asta te sfătuieşte Mihaela Bilic: „Înghețata este un produs minunat de desert, este considerată şi ea o porție de calciu şi ajută silueta. Înghețata este dulcele perfect pentru siluetă. Nu numai ea, ci toate produsele cremoase, deoarece stimulează partea din creier responsabilă cu plăcerea”.

Renunță la alcool, indiferent că este bere, tărie sau vin

„Alcoolul, indiferent dacă provine de la bere, vin sau tărie, mută metabolismul din partea de ardere a grăsimilor în partea de depozitare a lor. Adică orice calorie care este consumată în ziua în care am băut alcool este mult mai uşor de depus sub formă de grăsime decât dacă nu am fi băut ceva alcool. Asta se poate vedea cel mai uşor dacă renunțăm la obiceiul de a bea alcool ori de cât ori ieşim în oraş sau seara, după programul de muncă.

Eliminarea alcoolului poate să ducă la pierderea chiar şi a patru kilograme pe lună, fără niciun fel de modificarea a dietei. Atât de puternic este efectul de depunere a grăsimilor. Nu uitați că el aduce şi șapte calorii pe gram”, a afirmat Mihaela Bilic.

Specialista mai sugerează să punem în coșul de cumpărături fructe și legume de sezon. Pentru cei care vor mâncare dietetică, recomandă zilnic, fără teamă că veți adaugă câteva kilograme, usturoi, castraveți, păstăi, varză, praz, lăptuci, ceapă, sparanghel, spanac, roşii, broccoli, morcovi, conopidă, sfeclă şi boabe de piper. Acestea pot fi fierte, înăbuşite sau preparate pe grătar şi sunt suficiente pentru un prânz sau o cină.

”Cel mai important lucru este să aveți grijă să mâncați diversificat, pentru că, dacă organismul se obişnuieşte cu un anumit fel de mâncare, vă va cere din ce în ce mai mult şi nu veți mai simți senzaţia de sațietate. O cură cu legume poate fi ”îmbunătățită” şi făcută mai savuroasă dacă adăugați la prânz peşte la grătar, un ou fiert sau iaurt şi brânză de vaci slabă. Nutriţioniştii recomandă consumul de fructe şi legume nu doar pentru persoanele care vor să slăbească, ci şi pentru cele care vor să-şi detoxifice organismul.”, a mai adăugat dr. Mihaela Bilic.