Sezonul căpșunelor este în toi. Acestea sunt adorate de toată lumea în deserturi, băuturi răcoritoare, dar mai ales consumate proaspete. Pe rețelele de socializare au apărut din ce în ce mai multe trucuri care să te ajute să le mănânci cum trebuie și să le poți păstra mai multe zile în frigider fără să disperi că ai dat banii degeaba pe ele. Acestea sunt sensibile și se strică rapid.
Cu siguranță o porție de căpșune proaspete este tot ce ai nevoie la final de zi sau la o gustare sănătoasă în timpul prânzului. Cu toate astea, nu mulți știu cum să le îngrijească și care sunt pașii corecți de făcut după ce aduci fructele acasă. Indiferent dacă le cumperi din supermarket-uri sau direct de la tarabele din piață, acestea trebuie spălate cu mare grijă.
Cu siguranță ai găsit cel puțin o dată o insectă în bolul tău de fructe. De asemenea, interiorul poate conține și mici viermi. O femeie a demonstrat în cadrul unui filmuleț de pe Tik Tok ce se întâmplă dacă ții căpșunele în apă sărată.
Află că viermii din interior vor ieși din fructe dacă le ții câteva minute în apă. Multe persoane doar clătesc sub un jet puternic fructele, dar este nevoie de mult mai mult. Trebuie să ai grijă ca sarea să se dizolve înainte să scufunzi căpșunele în apă. Lasă-le așa maximum jumătate de oră, iar viermii și alte insecte vor ieși la suprafață.
Este indicat să le pui în hârtie de copt înainte de a le pune la frigider pentru a ține mai mult.
Curiozități:
- 8 căpşune de mărime medie asigură 140% din necesarul de vitamina C zilnic recomandat şi 20% din acidul folic recomandat femeilor gravide.
- O cană de căpşune are doar 55 de calorii.
- Căpşunele conțin un nivel foarte crescut de nitrați, care îmbunătățesc circulația sângelui şi a oxigenului prin muşchi. Astfel, acestea pot fi consumate înaintea antrenamentelor pentru o mai bună anduranță şi pentru o ardere accelerată a caloriilor.
- Căpşunele sunt extrem de eficiente şi în tratarea tenului gras, cu tendință acneică, pori dilatați şi puncte negre.