Lavașul este un produs nelipsit în bucătăria gospodinelor din Moldova. Fie că îți dorești un mic dejun delicios sau o cină rapidă, lavașul îți vine în ajutor. S-ar putea ca acest produs să devină uscat și probabil vei căuta niște recomandări ca să-l readuci la forma sa inițială. Vezi în continuare câteva trucuri care te vor ajuta să rezolvi ușor și rapid această problemă.
Cuptorul cu microunde
Foile de lavaș se vor introduce într-un pachet care se închide ermetic și se vor pune în cuptorul cu microunde la temperatură medie, timp de 1-2 minute. „Efectul de seră” este soluția perfectă pentru a readuce lavașul la starea sa inițială.
Cuptorul electric
Vei avea nevoie de hârtie de copt sau folie de aluminiu în care să învelești foile de lavaș, după care să le dai la cuptor la o temperatură mică, timp de 4 minute. Este important ca foile de lavaș să fie consumate în aceeași zi, pentru că în caz contrar nu vor mai fi comestibile.
Baia de aburi
Probabil una dintre primele idei care îți vin în minte atunci când vrei să reîmprospătezi o bucată de pâine sau, în cazul de față, lavașul, ar fi o baie de aburi. Este o metodă străveche care funcționează garantat. Pune bucățile de lavaș pe o sită mare pe care o vei așeza pe o cratiță cu apă. Pune cratița pe foc și monitorizează atent atunci când aburii încep să înmoaie lavașul.
Important: lavașul trebuie păstrat la temperatura camerei. Verificați întotdeauna termenul de valabilitate al produselor.