mamaplus

Cum să păstrezi frunzele de salată în stare proaspătă pentru mai mult timp

0
//
23.11.2021

De câte ori ți s-a întâmplat să cumperi mai multă salată verde și să îți dai seama peste 1-2 zile că s-a ofilit și nu mai este la fel de crocantă ca atunci când ai luat-o de pe raftul magazinului. În mod normal salata verde rezistă cam 5-10 zile, iar unele sortimente de salată (salata romaine sau salata iceberg) rezistă mai mult. Ca să te bucuri o săptămână întreagă de prospețimea salatei verzi, este necesar să urmezi câteva sfaturi utile și practice.

Metoda 1: Salata învelită în prosoape de hârtie

Salata se păstrează învelită în hârtie umezită, în compartimentul de legume din frigider. Spală salata și separă frunzele una câte una. Pune la scurs frunzele și apoi învelește-le în prosoape de hârtie.

Metoda 2: Salata depozitată în pungi de plastic

O altă cale prin care poți păstra salata verde proaspătă mai mult timp este să repeți pașii de la metoda 1 și apoi să pui salata într-o pungă de plastic. Poți folosi pungile cu zip (în acest caz nu închizi punga de tot) sau poți folosi o pungă normală pe care o legi la capăt cu un elastic.

Metoda 3: Cutie și prosoape de hârtie

Poți înlocui punga de plastic de la metoda 2 cu o cutie de plastic pe care o ai la îndemână.

Metoda 4: Salata depozitată în frigider

Dacă ai mai multă salată, o idee bună este să golești un sertar de legume din frigider, să îl speli bine, îl tapetezi cu prosoape de hârtie și apoi pui salata.

Metoda 5: Salata rulată în prosoape de hârtie

Spală salata bine și toac-o la dimensiunea dorită de tine. Întinde salata tăiată pe un prosop de hârtie lung și rulează salata ca pe clătite. Adițional poți pune salata astfel făcută într-un bol pe care îl acoperi bine cu folie de plastic.

Metoda 6: Salata în straturi

Taie salata la mărimea dorită de tine după ce ai spălat-o în prealabil. Pune un strat de salată într-un bol, apoi un prosop de hârtie. Pune un nou strat de salată și apoi din nou prosoape de hârtie. Repetă acest pas de câte ori este nevoie. La final pune bolul într-o pungă și lasă-l la frigider.

Cum păstrezi salata verde proaspătă când este deja pusă în salate?

Există și situații în care vrei ca salata pe care o consumi să arate foarte bine sau să nu lase foarte multă apă. Iată câteva sfaturi:

  • pune legumele grele la fundul bolului, iar salata deasupra;
  • amestecă ingredientele din salată cu grijă;
  • pune dressingul pentru salată după ce ai amestecat toate ingredientele sau chiar înainte să consumi salata;
  • pune un prosop uscat de bucătărie peste bolul de salată.