mamaplus

Cum să eviți intoxicațiile alimentare de Revelion? 5 sfaturi

-
//
23.12.2020

Crăciunul și Anul Nou sunt sărbători pe care le marcăm, de obicei, într-o companie mare și la o masă plină de bucate, conform tradițiilor noastre naționale. Anul acesta, având în vedere pandemia, probabil să nu fie posibil să vă reuniți cu toții împreună, dar asta nu înseamnă că veți refuza mâncărurile preparate.

De sărbători crește semnificativ numărul intoxicațiilor alimentare și bolilor gastrointestinale la persoanele cu afecțiuni cronice.

Factorii care cresc riscul de intoxicații alimentare

Principalele cauze care duc la agravarea sănătății sunt:

  • supraalimentarea;
  • abuzul de băuturi alcoolice, alimentele grase sau prăjite;
  • nerespectarea termenilor și condițiilor de depozitare a alimentelor.

În același timp, persoanele sănătoase pot simți doar un anumit disconfort, dar pentru altele, în cazul bolilor cronice, sărbătoarea se poate încheia cu o vizită la medic și chiar cu spitalizare.

Ce trebuie sa faci pentru a te bucura pe deplin de sărbători?

Urmând doar 5 sfaturi, vă puteți menține o sănătate bună și puteți petrece sărbătorile cu bucurie alături de familie, nu numai în noaptea de Revelion:

  1. Folosiți regula farfuriei pentru a nu mânca în exces - dacă doriți să încercați mai multe feluri de mâncare, puneți-le într-o farfurie și limitați-vă la această cantitate, nu luați adăugător.
  2. Dați preferință mâncărurilor simple - carne sau pește coapte în folie, legume, salate, condimentați cu iaurt cu un conținut scăzut de grăsimi sau puțin ulei de măsline.
  3. Aveți grijă cu alcoolul - dacă nu vă puteți limita la un pahar de șampanie, permiteți-vă niște vin alb uscat sau o băutură mai puternică de la un producător de încredere.
  4. Refuzați tortul și produsele de patiserie pentru a încheia seara cu fructe sau jeleu de fructe colorat de casă.
  5. Nu uitați să puneți toate alimentele în frigider, după terminarea mesei, deoarece unele pot provoca intoxicații după 4-5 ore de depozitare la temperatura camerei.

Ce se va întâmpla dacă sărbătoarea se prelungește, nu urmați sfatul nostru și dimineața apare greață, vărsături și diaree? Mai sunt câteva zile libere înainte și nu ați intenționat să le petreceți sub „arest la domiciliu”? Cum să eliminați rapid intoxicația, să normalizați scaunele și să preveniți deshidratarea - una dintre cele mai grave complicații ale diareei?

Este bine să aveți în trusa medicală medicamente care ajută la reducerea intoxicației, precum și pulbere pentru prepararea soluției saline pentru eliminarea deshidratării. Cel mai binevenit, totuși, este un produs inovator care să conțină ambele componente - D-ORS!

mamaplus

D-ORS este o combinație „2 în 1” de diosmectită - un enterosorbent modern și sigur și electroliți - săruri pentru rehidratarea și normalizarea metabolismului hidrolitic. Această combinație, conform studiilor, vă permite să normalizați scaunele și să accelerați recuperarea de 2 ori mai repede.

D-ORS este o pulbere pentru prepararea soluției, are un gust plăcut de vanilie și este aprobat pentru administrare chiar și de către bebeluși începând de la o lună de viață.

Pentru a pregăti suspensia, este suficient să turnați conținutul plicului într-un pahar, să adăugați 100 ml de apă la temperatura camerei și să amestecați până la omogenizare. Se recomandă unui adult până la 6 plicuri pe zi.

Mai multe detalii găsiți pe site-ul d-ors.md

Totuși, trebuie să cereți părerea medicului despre necesitatea unui tratament suplimentar.

Să aveți parte de sărbători frumoase și multă sănătate!

AICORE este o companie farmaceutică europeană, producător și distribuitor de medicamente, precum și de dispozitive medicale. Pe teritoriul Republicii Moldova, Aicore este reprezentată de Aicore Consumer SRL.

Aicore Consumer SRL
Adresa:
MD-2032, str. Burebista 17A, oficiu 208, mun. Chişinău, Republica Moldova
Telefon: (+373) 793 18 138
E-mail: aicore-info@aicore.md 
www.aicore.md