mamaplus

Cinci idei de cină rapidă și sănătoasă pentru copii

-
//
26.07.2022

Pentru unele mămici poate fi o adevărată provocare să își hrănească micuții, întrucât s-ar putea să refuze unele feluri de mâncare sau să prefere aceleași alimente în fiecare zi. Rețetele pe care ți le prezentăm în continuare ar putea să te scoată din impas, întrucât sunt delicioase și pe gustul celor mici. Totodată, aceste preparate sunt sănătoase și se gătesc rapid, ceea ce poate fi îmbucurător pentru mămici.

Ultima masă a zilei trebuie să fie sățioasă, dar și ușoară în același timp. Regula este valabilă deopotrivă atât în cazul copiilor, cât și al adulților.  Și asta pentru că după ora 18:00 digestia e mult scăzută, iar cantitatea de energie de care corpul are nevoie este mai mică.

  • Rețetă cină copii 1: Mâncare de mazăre cu pulpe de pui și salată de varză.
    100-150 g mazăre gătită cu suc de roșii, 100 g pulpă de pui sau curcan fară piele la cuptor sau grătar și 150 g salată de varză cu o linguriță de ulei.
     
  • Rețetă cină copii 2: Ardei umpluți.
    Se prepară în mod obișnuit, dar cu carne slabă, fie de pui/curcan, fie pulpă de vită sau porc și cu orez integral. Se servește 1 ardei de 150-200 g cu iaurt grecesc 2%.
     
  • Rețetă cină copii 3: Chifteluțe la cuptor
    Se prepară fie din legume cu ou și pesmet sau faină integrală, fie din carne slabă, la cuptor. Se servesc alături de 100 g piure sau orez și castravete murat, preferabil în oțet, dar fără zahăr, pentru a nu crește cantitatea de sare sau zahăr adăugate.
     
  • Rețetă cină copii 4: Șnițel de pui sau curcan la cuptor
    Se va evita prăjirea și-l vom prepara la cuptor pe hârtie de copt. Se servește cu ketchup de casă din suc de roșii și salată de roșii și castravete.
     
  • Rețetă cină copii 5: Pește cu orez și legume
    Se va opta pentru un pește fără oase, mai ales dacă vârsta copilul e mai mică. Poate fi somon la tigaie, neprăjit sau la grătar, sau cod pane, dar tot la cuptor, cu orez și legume la tigaie.

E bine să avem o listă cu mai multe rețete de cină pentru copii, ca să evităm atât lipsa de alternativă, cât și monotonia în meniu. La fel de important este și modul în care se hotărăște ce se alege. Specialiștii ne recomandă să-i implicăm pe cei mici în deciziile de pregătire a mesei, în preparare sau în alegerea ingredientelor. În cazul în care se întâmplă să refuze o anume mâncare pe motiv că nu-i place, copilul nu trebuie certat sau forțat.