mamaplus

Cinci alimente de pe masa adulților care sunt periculoase pentru copii

-
//
24.11.2021

În lipsa de timp, unii părinți nu reușesc să fie atenți la absolut toate detaliile ce țin de educarea și creșterea copiilor. Chiar dacă aparent își fac bine treaba, există momente când le scapă câte ceva. Poate fi vorba, inclusiv, despre unele alimente pe care le consumă copilul. Din curiozitate, cei mici vor să guste tot ce văd pe masa adulților și nu întotdeauna această idee este binevenită. Unele alimente pot fi nocive pentru sănătatea micuților și le-ar putea crea probleme de digestie.

Carnea pe care o consumă adulții

Copiii au voie să mănânce carne doar dacă este preparată la aburi sau fiartă. Dacă cel mic gustă, de exemplu, o bucată de cotlet prăjit, va primi o doză mare de agenți cancerigeni, ceea ce îi va provoca daune mari organismului în creștere. Totodată, paneurile (cu pui, pește, porc) sunt interzise mai ales în primii ani de viață ai copilului, pentru că organismul micuțului nu are capacitatea să se apere de compușii nocivi pe care îi conțin.

Conservele

Evitați orice tip de conserve. Aceste alimente nu trebuie consumate de copii, deoarece conservanții sunt extrem de dăunători pentru organismul fragil al micuțului. De asemenea, va avea de suferit și sistemul digestiv al micuțului, iar în unele cazuri ar putea apărea și reacții alergice. Mai mult decât atât, ambalajul conservelor conține o substanță chimică periculoasă, numită Bisphenol A (BPA). Susceptibilitatea cea mai mare de a fi afectați de expunerea la BPA o au copiii, la care este perturbat sistemul endocrin.

Sosurile din comerț

Ketchup-ul, maioneza și alte sosuri pentru salate din comerț sunt pe gustul copiilor, dar extrem de nocive pentru sănătatea și dezvoltarea lor. De regulă, aceste sosuri conțin substanțe artificiale sintetizate care perturbă digestia și provoacă obezitate și alergii. Unica soluție ar fi să preparați sosurile în condiții casnice, din ingrediente sănătoase.

Ciupercile

Părinții ar trebui să cunoască faptul că ciupercile se digeră mai greu, fiind antrenați o mulțime de fermenți în acest proces. Cu părere de rău, copiii de vârste fragede nu au suficienți fermenți, iar astfel de experimente pot deveni o adevărată povară pentru sistemul lor digestiv. Să nu uităm și de faptul că ciupercile care sunt comestibile și fac parte din alimentația adulților ar putea conține toxine periculoase pentru cei mici.

Produsele semifabricate

Majoritatea produselor semifabricate pe care le găsim pe rafturile magazinelor, inclusiv pelmeni, pârjoale, khinkali, nuggets, conțin componente chimice (aditivi de soia, potențiatori de aromă, conservanți) care sunt dăunătoare sănătății umane. Mai mult, produsele din soia sunt periculoase pentru băieți, care riscă să aibă la maturitate organe sexuale insuficient dezvoltate, energie scăzută şi fertilitate redusă.