Deliciu de mai, căpșunele se numără printre cele mai iubite fructe aromate și parfumate. Dar sunt suculente și se strică repede. Noi îți arătăm care este cea mai bună metodă să ții căpșunele la frigider mai mult timp.
O soluție simplă de apă și oțet te ajută să cureți foarte bine impuritățile de pe căpșune și mai ales sporii de ciuperci și mucegai. Lasă căpșunele 5 minute în soluția cu apă și oțet, apoi clătește-le de două, trei ori cu apă rece, fără să le rupi frunzele de la codiță.
Mirosul de oțet nu se păstrează deloc în fructe, în schimb acestea vor fi mai curate și vor rezista căpșunele la frigider cel puțin 5 – 6 zile.
Ține minte că fructele cu stropi de apă pe ele se strică mult mai repede, chiar dacă stau la frigider, de aceea este important să lași căpșunele să se usuce de apă.
Și la fel de important este să le așezi pe un singur rând, nu unele peste altele, deoarece căpșunele au o pulpă delicată, care se zdrobește ușor și se strică în câteva ore.