În sezonul rece este absolut necesar să-ți diversifici alimentația cu tot felul de rețete bazate pe fructele și legumele pe care le găsești în această perioadă. Sfecla roșie este unul dintre aceste ingrediente benefice pentru sănătatea ta, care nu doar fortifică imunitatea, ci și previn răcelile, având un puternic efect antioxidant. Ar fi bine să consumi sfecla roșie cel puțin de două ori pe săptămână în salate, supe, sucuri sau smoothie. Îți venim noi în ajutor cu două rețete foarte ușoare și apetisante.
Rețeta 1: Smoothie cu sfeclă roșie și fructe de pădure
Să începem cu o rețetă care are la bază și minunatele fructe de pădure. Așa că va preveni cu succes și răcelile specifice sezonului rece.
Ingrediente:
- 150 grame de sfeclă roșie fiartă
- o lingură de suc de lămâie
- 100 grame fructe de pădure
Mod de preparare:
Se adaugă totul în blender și se amestecă până la omogenizare. Bea acest smoothie pe post de gustare sau chiar la micul dejun. În special dacă nu îți plac dejunurile copioase de la prima oră.
Rețeta 2: Smoothie cu sfeclă roșie crudă și ananas
O altă rețetă interesantă este cea cu sfeclă în stare crudă. Dar, vom adăuga și un ingredient secret, super gustos și aromat.
Ingredientele necesare:
- o sfeclă roșie de mărime medie
- o cană de ananas
- o linguriță de miere
- o mână de zmeură sau căpșune
Mod de prepare:
Se curăță sfecla și se taie cubulete, la fel și ananasul. Se adaugă totul în blender cu o 1/2 cană de apă plată. Amestecă bine de tot și servește cât este proaspăt. Este o altenativă bună dejunului clasic.
Ce alte efecte mai are sfecla roșie asupra organismului tău?
- Vindecă bolile canceroase. Sigur ai auzit până acum despre aceste studii. Nu puțini sunt cei care au băut sfeclă roșie timp îndelungat și au reușit să își curețe trupul de boli. Sfecla roșie poate contribui la stabilizarea PH-ului în corp, ajutându-ne să devenim mai “alcalini”.
- Nu îngrașă. Poți mânca sau bea suc de sfeclă fără nicio grijă, având în vedere că acesta nu te va face să te îngrași. Are puține calorii și îmbunătățește metabolismul. Are doar 40 de calorii la suta de grame, așa că o poți consuma în voie.