mamaplus

Ce să nu mănânci și ce să mănânci dacă ești la menstruație

0
//
27.07.2021

S-ar putea ca unele femei să nu cunoască despre faptul că în perioada menstruației există mulți factori care ar putea influența direct starea ta de sănătate. Ei bine, noi vom vorbi în continuare despre alimentație, pentru că acesta ar fi primul pas pe care ar trebui să-l faci dacă vrei să ai o menstruație blândă, lipsită de dureri sau alte simptome neplăcute.

Așadar, în primul rând îți vom spune ce să NU mănânci când ești la menstruație:

  • Fără produse procesate, pentru că astfel de mâncăruri creează inflamații în organism. Care va fi consecință? Aceste inflamări vor duce la accentuarea durerilor menstruale, exact ce nu vrei să se întâmple.
     
  • Alimentele prăjite conțin grăsimi trans, care nu fac altceva decât să amplifice durerile, plus că pot duce la depunerea kilogramelor în plus. Scapă de crampe și dureri alimentare mâncând salate, supe creme, fructe și legume proaspete.
     
  • Mâncarea de tip fast-food creează dependență și duce la îngrășare, așa că evit-o cât mai des. Dacă mănânci o dată pe lună nu este o problemă, dar sub nicio formă să nu-ți faci un obicei din asta. Silueta și sănătatea ta vor avea de suferit, în timp.

Remedii naturale pentru crampele menstruale 

Suc de lămâie, miere și ghimbir

Poate știai că ghimbirul este eficace în tratarea durerilor. Este grozav și pentru digestie, așa că vei avea parte de mai multe avantaje. Cum se prepară? Fierbe o cană cu apă, după care adaugă ghimbirul mărunțit. Adaugă sucul de lămâie și mierea și consumă 2-3 căni de amestec pe zi. Te va ajuta să previi sindromul premenstrual, oboseala, dinsconfortul.

Busuioc

Cum să nu se numere printre aceste remedii naturale pentru crampele menstruale? Această plantă este un analgezic natural, înlăturând cu succes durerea

Evită carnea și dulciurile

Știm, probabil că acestea te ajutau să te simți mai bine în acele zile ale lunii. Dar cu siguranță poți găsi plăcere și în alimentația sănătoasă, dacă te vei “educa” în acest sens. Carnea grasă nu te va ajuta în această perioadă. Așa că evită fripturile, burgerii și alte opțiuni similare. Optează pentru cărnuri slabe, cum ar fi peștele sau curcanul. Gătește-le la aburi sau grătar și bucură-te de meniuri lejere și gustoase.

Dulciurile

Dulciurile ne pot ajuta să ne simțim mai bine pe moment, având nevoie de ceva care să ne aline durerile… Dar, gândește-te că, în realitate, nu rezolvi nimic. Zahăul susține starea de aciditate și inflamațiile din corp, așa că nu te va ajuta. Optează pentru fructe sau dulciuri sănătoase, fără zahăr.

Lactatele și cofeina ar trebui, la rândul lor, evitate

Cofeina va susține acele crampe menstruale de care vrei să scapi. Pentru un plus de energie bea un ceai verde sau o limonadă cu ghimbir, va funcționă, garantat! Lactatele, la fel ca și grăsimile trans, susțin procesele inflamatorii din corp. Așa că ar fi bine să le consumi cu moderație chiar și atunci când nu te afli în perioada menstruală.