mamaplus

Ce alimente să nu consumi niciodată pe stomacul gol

-
//
20.01.2020

Unii consumă fructe, alții preferă meniuri bogate în grăsimi precum ouă prăjite cu brânzeturi, alții aleg să consume iaurt, sunt persoane care optează pentru semințe, dar care este cea mai sănătoasă alegere pentru micul dejun?

Cu siguranță și tu ești conștient de faptul că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, dar de cele mai multe ori ajungi să sari peste ea pentru că fie nu ai timp, fie ești în pană de idei și nu mai știi ce trebuie să consumi astfel încât să ai parte de startul zilnic pe care ți-l dorești.

În mod clar fiecare este dator să își cunoască organismul și să îl asculte. Poate și faptul că au consumat într-o dimineață un aliment nepotrivit și nu s-au simțit bine ulterior, i-a făcut pe mulți să renunțe la această masă importantă. Din păcate, sunt puțini cei care știu ce anume nu au voie să consume pe stomacul gol.

Iată câteva alimente pe care trebuie să le eviți la micul dejun:

  • Nu este deloc în regulă să consumi roșii la micul dejun. De ce? Deși sunt bogate în vitamina C și mulți alți nutrienți, roșiile au un conținut crescut de acid tanic, o substanță care crește aciditatea din stomac.
     
  • Sucurile acidulate nu sunt nici ele recomandate a fi consumate dimineața. Chiar dacă ești un mare amator de băuturi carbogazoase, încearcă să le eviți pe cât de mult poți în prima parte a zilei. Acestea îți pot da senzația de balonare sau mai rău de atât, în timp se spune că pot provoca boli precum cancerul de esofag.
     
  • Evită produsele de patiserie la micul dejun. Drojdia irită stomacul mai ales dacă produsele care o conțin sunt consumate drept prima masă după trezire.
     
  • Uită de mâncărurile condimentate din care ai vrea să te înfrupți pe stomacul gol. Acestea nu fac decât să îți crească aciditatea din stomac și să îți provoce crampe sau indigestie. Încearcă să nu folosești usturoi, chili, piper sau ghimbir pe stomacul gol.
     
  • Dulciurile sunt și ele periculoase pe stomacul gol. Acestea cresc nivelul de insulină și cantitatea de zahăr din sânge. Dacă zahărul sau îndulcitorii ajung în stomacul gol, pancreasul nu își mai poate îndeplini pe deplin rolul și nu mai poate produce insulina necesară reglării glucozei din sânge.
     
  • Iaurtul de exemplu nu are niciun aport caloric dacă este consumat pe stomacul gol. Pare greu de crezut, este cea mai la îndemână variantă pentru micul dejun, dar nu este recomandat. Acidul din stomac distruge acidul lactic din produsele lactate și nu face decât să crească aciditatea din stomac.
     
  • Nu consuma nici pere pe stomacul gol. Fibrele din pere pot răni destul de rău mucoasa stomacului și pot provoca dureri mari. Cel mai bine este să fie consumate împreună cu cereale sau ovăz.