mamaplus

Atenție, mămici! Un sortiment de lapte din comerț, extrem de periculos pentru sănătatea copiilor

-
//
21.10.2021

Alimentația copiilor ar trebui să fie una echilibrată și sănătoasă – probabil ați mai auzit această afirmație, dar insistăm asupra ei, pentru că pericolele ne așteaptă pe fiecare raft din magazin. Nu vom vorbi în continuare despre laptele de origine animală, ci despre cel vegetal. Nutriționista Mihaela Bilic a făcut o avertizare pe o rețea de socializare în care le sugerează părinților să renunțe la un anumit sortiment de lapte vegetal din comerț care prezintă pericol pentru sănătatea copiilor, dar mai ales a bebelușilor.

Specialista în nutriție a citat din declarația dr. Jean Marie Bourre, membră a Academiei de Medicină din Paris, care s-a referit la acest subiect: ”Laptele de soia nu este decât o zeamă albă, o escrocherie nutrițională plină de fitoestrogeni similari estradiolului (hormon sexual feminin), care sunt perturbatori hormonali ce favorizează dezvoltarea cancerelor hormono-dependente".

În același timp, dr. Mary Enig, președintele Asociației nutriționiștilor din Maryland spune: "un bebeluș hrănit cu lapte de soia primește echivalentul în fitoestrogeni a 5 pilule contraceptive pe zi. Acesta poate determina pubertate precoce la fetițe și un retard în dezvoltarea sexuală la băieței"

Ministerul Sănătății din Noua Zeelandă spune: "produsele din soia nu trebuie să fie utilizate decât sub supravegherea medicului. Specialiștii care tratează copiii cu produse pe bază de soia din considerente medicale, trebuie să fie conștienți de potențialul de interacțiune dintre produsele pentru copii pe bază de soia și funcționarea glandei tiroide".

Agenția franceză de securitate alimentară a alimentelor a tras semnalul de alarmă cu privire la consumul de soia încă din anul 2000. Autoritățile din SUA (Food and Drug Administration-celebrul FDA) nu a fost niciodată de acord să dea pentru soia calificativul GRAS (Generaly Recognise As Safe).

”Fitosterolii în exces pot să împiedice ovulația, favorizează apariția de celule canceroase și pot determina hipotiroidie, cu toate simptomele asociate ei: letargie, constipație, creștere în greutate, oboseală. Nu întâmplător călugării budiști consumă tofu, efectul acestei așa-zise brânze din soia este reducerea dramatică a libidoului. Autoritățile elvețiene recomandă folosirea cât mai limitată a produselor din soia în alimentația bebelușilor. În Anglia agenția publică de sănătate cere părinților un aviz medical înainte de a permite hrănitea copiilor cu soia. Orice comentariu este de prisos...”, afirmă nutriționista Mihaela Bilic.