mamaplus

Apa cu ghimbir, un adevărat miracol pentru sănătate. Vezi cum se prepară

-
//
05.03.2019

Ghimbirul a fost folosit în medicina chineză încă din timpurile străvechi, datorită beneficiilor uluitoare pe care le are pentru starea de sănătate.

 

Consumul regulat al apei cu ghimbir reprezintă una dintre cele mai bune metode de a elimina toxinele din organism și de a ţine senzaţia de foame sub control. 

Mod de preparare

Se folosesc următoarele ingrediente:

1. Apă plată îmbuteliată în sticlă, sau apă de izvor (1,5 litri apă);

2. Ghimbir (2-3 cm rădăcină de ghimbir);

3. Lămâie pentru un plus de aromă (câteva felii de lămâie, după gust);

4. Miere în loc de zahăr (4 linguri de miere pentru un gust dulce, aromat).

Cum se prepară? Se curăță o rădăcină proaspătă de ghimbir, nu trebuie să fie deloc alterată. Se taie câteva felii subțiri, care să reprezinte 3 cm din rădăcina de ghimbir. Acestea se pun în 1,5 litri apă într-un vas din sticlă și se lasă să stea aproximativ 7-8 ore la frigider, apoi se îndulcește cu miere și se adaugă felii de lămâie. Se servește ori de câte ori este nevoie, dar nu în cantitate mare. În acest fel ghimbirul își păstrează toți nutrienții și proprietățile sale.

Bea apă cu ghimbir și îți poți crește imunitatea organismului. Cu această băutură poți lupta împotriva infecțiilor și a unor boli grave, cum ar fi cancerul.

Menționăm că ghimbirul nu ar trebui folosit de către persoanele cu inflamaţii ale stomacului sau a plămânilor.