O masă în oraș nu înseamnă neapărat cheltuieli mari. Dacă știi să faci față tentațiilor și să mănânci doar ceea de ce are nevoie cu adevărat organismul tău, costul mesei va fi minim.
Iată la ce măsuri ar trebui să apelezi pentru a-ți reduce cheltuielile:
1. Ia masa la începutul săptămânii
De multe ori restaurantele au oferte speciale în zilele mai puțin aglomerate, în general de luni până miercuri, pentru a încerca să atragă mai mulți clienți. Vor posta ofertele pe site-ul propriu sau pe rețelele de socializare, așa că mai întâi verifică online ce local vrei să vizitezi și când. Ai putea economisi până la 50% din costul mesei.
2. Împarte felurile de mâncare
Este foarte util să împarți felurile de mâncare cu persoanele care iau masa cu tine. Este util să comandați paste, legume și preparate care au proteine pentru a evita să cheltuiți prea mult. În acest fel vei putea gusta mai multe rețete, iar nota de plată nu va fi prea mare având în vedere că veți împărți costul cu toții.
3. Nu te atinge de meniul cu deserturi
Chiar dacă este foarte tentant să iei o prăjitură cu ciocolată sau un pahar de vin în plus, fă un efort de voință și limitează-te la felul principal, apoi îndreaptă-te spre casă. Poți savura o porție de înghețată pe care o ai în congelator și vei ieși mult mai ieftin decât dacă ai fi ales desertul cu un preț exagerat de la restaurant.
4. Stai la bar
În cazul în care alegi un restaurant foarte elegant când ieși în oraș poți reduce cheltuielile dacă alegi să stai la bar. Vei avea la dispoziție un meniu cu porții mai mici și prețuri mai reduse, astfel încât vei putea savura aceleași preparate cu un efort financiar mai redus.
5. Profită de happy hour
Cu siguranță știi că intervalul de happy hour poate însemna economii importante la băuturi, dar nu este vorba numai despre acest aspect. Majoritatea localurilor vor oferi porții mai mici din preparatele care vor fi disponibile pentru cină mai târziu. Nu vei avea senzația de preaplin, dar te vei putea bucura de o masă delicioasă, cu un preț mult mai mic decât de obicei.
6. Ia o porție foarte mare, apoi mergi acasă
Restaurantele oferă de obicei porții mai mari decât este necesar, ceea ce înseamnă că ai putea mânca mult mai mult decât dacă ai lua masa acasă. În loc să te chinui să comanzi porții minuscule pentru a evita costurile ridicate, mai bine alege o porție mare de aperitive și cere să iei la pachet jumătate din ea.
7. Intră în clubul fanilor
Discounturile pe bază de loialitate se practică foarte des. Înscrie-te și tu la newsletter sau la ofertele speciale cu adresa de email și vei primi un bonus pe loc, plus reduceri tot timpul anului și la ocaziile speciale.
8. Nu uita de bruschete
Nu au o reputație prea bună pentru că de obicei sunt considerate prea scumpe, dar angajații de la restaurante dezvăluie că de fapt nu au prețuri exagerate și pot fi preparate creativ, cu o varietate de condimente și arome.
9. Nu exagera când comanzi cocteiluri
Este foarte plăcut să bei un cocteil când ești la restaurant, dar nu uita că sunt cele mai scumpe băuturi din meniu și ai putea ajunge la sume foarte ridicate dacă vei comanda mai multe de persoană. Limitează-te la vin, bere și sucuri de fructe pentru a nu pierde controlul asupra notei de plată. Dacă nu reziști, comandă numai unul și asigură-te că nu este cel mai scump disponibil.