5 alimente care ne fac mai deștepți

-
//
01.03.2019

Toți părinții doresc să își crească copiii sănătoși și puternici. Factorul-cheie în acest proces este alimentația. Mai mult, specialiștii au descoperit anumite alimente care îmbunătățesc sănătatea creierului, făcându-i mai deștepți pe copii. Ceea ce mănâncă cei mici face diferența în memorie, învățare și înțelegere.

5 alimente care stimulează funcțiile creierului:  

Fructele de pădure

Părinții știu cât este de greu să convingi un copil să mănânce ceva ce nu îi place, oricât de sănătos ar fi. Din fericire, fructele de pădure sunt delicioase și bogate în nutrienți. Sunt atât de gustoase, încât orice copil le consumă cu plăcere.

Ciocolata neagră

Ciocolata neagră îmbunătățește sistemul circular, care la rândul lui are un impact pozitiv asupra sistemului nervos. Astfel, copiii care consumă ciocolată neagră (bogată în cacao și cu conținut scăzut de zahăr) își îmbunătățesc performanțele cognitive.

Merele

Marele îi protejează pe copii de chimicalele cu care intră, zilnic, în contact. De asemenea, antioxidanții pe care mere îi conțin ajută în creșterea funcției cognitive.

Piperul Cayenne 

Deși este puțin mai complicat să convingi un copil să îl consume, din cauza gustului iute, piperul Cayenne are în componență elemente care stimulează secreția de endorfine, permițând organismului să se relaxeze după o zi obositoare.

Ouăle

Dacă îi dai copilului tău ouă la micul dejun, îi oferi o porție sănătoasă de vitamina E, care ajută în lupta împotriva depresiei și omega-3 care protejează creierul. Mai mult, ouăle conțin nutrienți care ajută la creșterea și dezvoltarea sănătoasă a copilului.

Sursa