mamaplus.md

15 motive să mănânci un avocado pe zi

-
//
05.02.2019

Fără îndoială, fructul de avocado a devenit unul dintre produsele preferate ale oamenilor de pretutindeni. Avocado este sănătos pentru organism. Iată cele 15 motive ca să-l consumi!

mamaplus.md

1. Conține grăsimi sănătoase

Acest fruct are grăsimi monosaturate ceea ce scade riscul bolilor de inimă, infarcturilor, colesterolului.

2. Ajută la slăbit

O jumătate de avocado pe zi, la masa de prânz, ajută la menținerea greutății. Oferă senzația de sațietate.

3. Scade nivelul tensiunii arteriale

Asociația Americană de Inimă spune că dieta cu surse bogate în potasiu controlează această tensiune. Fructul de avocado are potasiu ceea ce îl face un ingredient bun în alimentația zilnică.

4. Scade colesterolul

Multe persoane au probleme cu inima și de colesterol. Acest lucru se poate rezolva, în mod natural. Studiile arată că este bine să mănânci regulat avocado căci scade nivelul trigliceridelor, colesterolul rău.

5. Avocado are nutrienți

O porție de avocado are mulți nutrienți, peste 20 de minerale și vitamine. Un singur fruct îți oferă 33% din necesarul zilnic de vitamina C, 21% vitamina E, 26% vitamina B6, 53% vitamina K, 19% – cupru, 41% folați, 28% potasiu, 28% acid pantothenic.

6. Ajută la absorbția nutrienților

Vitaminele, mineralele și nutrienții trebuie să fie absorbite de către organism. Ai nevoie de aceste grăsimi solubile și de grăsimile lor. Adaugă jumătate de avocado în salate proaspete (cu salată verde, spanac, morcovi, etc) și vei avea de 8 ori mai mulți antioxidanți precum alfa-carotenul, de 13,6 ori mai mult betacaroten și de 4,3 ori mai multă luteină.

7. Previne diabetul

Un studiu realizat arată faptul că cei care consumă cel puțin o jumătate de avocado pe zi, la masa de prânz, au un echilibrul al glucozei, insulinei.

8. Ameliorează durerile

Experții susțin că acest fruct ajută în artrită. El reduce și tratează inflamațiile, durerile.

9. Luptă cu inflamațiile

Inflamațiile sunt principala problemă modernă a bolilor de inimă, cancer, astm, Alzheimer etc. Acidul linoleic din avocado reduce și elimină inflamațiile. Consumă fructul alături de ulei de măsline.

10. Ajută ochii

Degenerarea maculară este una dintre principalele probleme care duc la orbire. Luteina și zeaxanthina din avocado sunt două ingrediente care au un efect benefic în acest caz. Avocado-ul le conține pe acestea.

11. Bun în sarcină

Este bogat în folați, vitamina C, potasiu, vitamina B6. Vitamina B6 ajută la dezvoltarea tesuturilor la copii, a creierului lor, dar reduce și grețurile de dimineață. Folații sunt indicați pentru sănătatea fetusului la începutul sarcinii.

12. Anti-cancer

Un alt studiu efectuat  arată faptul că ajută la stoparea cancerului de prostată. El reduce și efectele negative ale chimioterapiei.

13. Ajută sănătății oaselor

Fructul este bogat în vitamina K, cupru, folați și alți nutrienți. Consumul regulat ajută ca oasele să rămână sănătoase.

14. Ajută digestia

Fructul ajută digestia prin cele 13 grame de fibre pe care le conține.

15. Ajută bunei dispoziții

Studiile arată că potasiul este cumva legat de depresie. Sau invers. Toate studiile au arătat că persoanele care aveau stări de depresie aveau și un nivel mai scăzut de potasiu în organism.

Astfel, pentru buna dispoziție, energie și o stare de bine consumă un avocado pe zi. Sau măcar jumătate.

Sursa: libertateapentrufemei.ro