Dacă ai decis să dai jos câteva kilograme în plus și îți dorești să o faci într-un mod cât mai eficient, atunci alimentația corectă și echilibrată ar fi primul lucru de pe lista ta de priorități. Începe cu eliminarea alimentelor care îngrașă și optează pentru mai multe cereale, fructe și legume proaspete.
Cartofi prăjiți
Un studiu din 2015 a arătat că cartofii prăjiți creează dependență. Cu alte cuvinte, este să mănânci doar câțiva cartofi. Organismul cere din ce în ce mai mult. Aceștia duc la creșterea în greutate.
Chipsuri
Chipsurile conțin o cantitate mare de calorii și sare, care ne-ar putea face să ne îngrășăm. De asemenea, creează dependență!
Băuturi răcoritoare zaharoase
Consumul unui pahar sau două de suc în fiecare zi vă poate determina nu numai să vă îngrășați, ci și să vă creșteți nivelul de glucoză din sânge.
O investigație realizată de Current Developments of Nutrition a sugerat că ar exista o relație între consumul de sucuri și riscul crescut de diabet. La rândul lor, diferite studii au asociat diabetul cu excesul de greutate.
Carne neprocesată
Deși consumul de prea multă de carne de vită sau de porc procesată este asociat cu creșterea în greutate și creșterea colesterolului, un studiu din 2017 nu a găsit o relație directă între cei doi factori. Sunt necesare mai multe investigații.
Carne procesată (cârnați)
Cârnații oferă o cantitate semnificativă de grăsimi saturate, calorii, sodiu și coloranți. Din acest motiv, consumul lor trebuie să fie moderat.
Grăsimi trans
Sute de produse pe care le vedem în supermarket conțin grăsimi trans, substanțe care ne-ar putea afecta sănătatea, crescând colesterolul LDL și scăzând colesterolul HDL.
Acest lucru contribuie la creșterea riscului de apariție a bolilor de inimă și este asociat cu un risc crescut de a dezvolta diabet, potrivit datelor oferite de American Heart Association. În general, grăsimile trans se găsesc în alimentele semipreparate.
Dulciuri și deserturi
Fursecurile, prăjiturile, produsele de panificație, etc., conțin o cantitate semnificativă de zahăr și grăsimi. Tocmai din acest motiv se afla în vârful piramidei alimentare. Mai bine consumați fructe după masă.
Cereale rafinate
Orezul este un aliment caloric: oferă 381 Kcal/100 g. În general, nutriționiștii recomandă consumul de orez brun, deoarece este digerat mai lent, generând o perioadă mai lungă de sațietate.
Sucuri de fructe ambalate
Chiar și cele care menționează 100% natural pe etichetă nu sunt așa: includ zaharuri adăugate și conservanți. Optați pentru sucuri proaspăt stoarse. Nimic mai bun!
Unt
Untul trebuie consumat cu moderație din cauza conținutului său ridicat de acizi grași saturați (44,97 g din fiecare 83 g de lipide totale prezente în 100 g). Fundația Spaniolă pentru Nutriție insistă să ne moderăm consumul.