mamaplus

Un bebeluș s-a născut prematur, având o greutate de doar 510 grame. Cum arată după 500 de zile de internare

-
//
20.11.2023

Un băiețel a venit pe lume având incredibila greutate de doar 510 grame, atunci când avea doar 24 de săptămâni. Pentru cei care nu știu, o sarcină la termen durează 40 de săptămâni. Copilul s-a confruntat cu anumite complicații și abia după 500 de zile de spitalizare a fost externat pentru a putea pleca acasă. Povestea lui de viață este una cu totul și cu totul neașteptată și a făcut rapid înconjurul lumii. Azi, bebelușul e schimbat și arată complet diferit.

mamaplus

Aceasta este emoționanta poveste de viață a lui Greyson Butler, un băiețel care a venit pe lume având incredibila greutate de doar 510 grame. Bebelușul s-a născut atunci când avea 24 de săptămâni, adică mai avea 16 săptămâni până la termen. Copilul din New York a venit pe lume în iunie 2022 și abia în urmă cu câteva zile a fost externat din spital, după ce și-a petrecut acolo primele 500 de zile din viața lui. Acum, familia lui Greyson Butler este mai mult decât încântată să îl ia acasă și să petreacă timp cu el în intimitatea căminului.

„După toată experiența am un zâmbet larg, căci fiul meu este aici acum. E un copil-miracol”, a mărturisit Monae Harper, mama bebelușului, potrivit celor de la people.com.

La naștere, cel mic a fost diagnosticat cu o boală congenitală de inimă și cu o afecțiune cronică a plămânilor și medicii i-au dat doar 20% șanse de supraviețuire. Greyson a avut nevoie de 15 transfuzii de sânge pe durata spitalizării și a trecut prin două operații și cinci episoade de pneumonie.

În ciuda tuturor acestor probleme, prematurul cântărește astăzi 9 kilograme și medicii spun că este într-o stare stabilă. Deși are nevoie de anumite dispozitive medicale pentru ventilat și respirat, copilul este astăzi extrem de vesel și activ. Povestea lui a făcut rapid înconjurul lumii și nu puțini au fost cei care au fost emoționați.

mamaplus

Unele statistici arată că 1 din 10 copii se nasc prematur în prezent.