mamaplus

Pomul de Crăciun din centrul Chișinăului va fi inaugurat în seara zilei de azi

-
//
01.12.2020

Tradițional, în prima zi a lunii decembrie, principalul pom de Crăciun al țării își aprinde luminițele în centrul Capitalei. Astfel, inaugurarea oficială a sărbătorilor de iarnă în inima Chișinăului va avea loc în seara zilei de marți, 1 decembrie, iar până la 25 decembrie, în mai multe locații din oraș vor fi amenajate cu brazi, figurine decorative și ghirlande luminoase, a anunțat primarul general Ion Ceban. 

Primarul informează că în acest an mai multe locații în oraş vor fi decorate în spiritul sărbătorilor, „pentru ca toţi doritorii să se poată bucura de magia sărbătorilor de iarnă în sectorul în care locuiesc”.

Edilul amintește că Anul Nou şi Crăciunul se vor sărbători altfel în acest an, din cauza pandemiei: fără târguri, fără iarmaroace și cu respectarea normelor anti COVID-19.

„Magia sărbătorilor de iarnă trebuie să ajungă în casa fiecărui locuitor al municipiului Chişinău, iată de ce ne-am propus să amenajăm zonele verzi, parcurile, scuarurile din toate sectoarele Capitalei. De comun cu agenţii economici vom instala mai mulţi brazi, luminiţe, figurine decorative şi vom difuza colinde şi piese de Anul Nou în diverse locaţii din oraş, pentru a crea atmosfera de sărbătoare”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.