mamaplus

Părintele Constantin Olaru: Ouăle de Paște trebuie să fie roșii

-
//
02.05.2024

Astăzi, 2 mai, este Joia Mare, zi în care gospodinele coc pască și cozonaci.

mamaplus

Tot astăzi se vopsesc ouăle şi sunt sacrificate păsările şi animalele din care vor fi pregătite bucate pentru masa de sărbătoare. Părintele Constantin Olaru, în cadrul emisiunii „NewCast” cu Dorin Țurcanu, a venit cu mai multe precizări despre încondeierea ouălor, transmite newtv.md.

„Observăm că, în ultimul timp, ouăle își schimbă culorile din ce în ce mai mult. Putem să zicem că e un modernism intrat în viața creștinului, dar nu e acceptat în cultul bisericii. Ouăle roșii au semnificația lor. Roșul acesta intens-profund de pe ouă, pe care gospodinele noastre le împodobesc, semnifică sângele vărsat de Hristos pe cruce pentru păcatele noastre”, a explicat părintele Constantin Olaru.

Reamintim că Joia Mare, denumită și Joia Patimilor, este o zi solemnă în calendarul creștin, marcată de tradiții și obiceiuri specifice. În această zi, credincioșii se pregătesc spiritual pentru evenimentele tragice care vor urma în Săptămâna Patimilor, iar în paralel, se respectă și anumite practici tradiționale, precum evitarea consumului de oțet.