Elevi din Ungheni au ocupat locuri prestigioase la un concurs de pictură din SUA

Elevi din Ungheni au ocupat locuri prestigioase la un concurs de pictură din SUA

-
//
18.11.2015

Două lucrări ale unor elevi ai Şcolii de arte plastice din Ungheni au fost premiate la un concurs, desfăşurat recent în oraşul Winston-Salem din SUA. Este al zecelea an consecutiv de cînd picturile tinerilor ungheneni participă la această expoziţie şi pentru prima dată s-au ales cu locuri prestigioase, relatează MOLDPRES.

Elevi din Ungheni au ocupat locuri prestigioase la un concurs de pictură din SUA

Ediţia din 2015 a expoziţiei a avut genericul “Comunităţi unite pentru pace şi prosperitate”. Discipolii şcolii din Ungheni au expediat  la concurs 18 lucrări, printre care desenul  Elenei Comarniţchi “Pace între comunităţi” care a ocupat locul I şi lucrarea “Aripile comunităţii”, aparținînd Irinei Robuleţ, plasată pe locul III. 

Elevii din Ungheni participă la expoziţia din Winston-Salem graţie unui Acord de înfrăţire dintre cele două localităţi. Potrivit copreşedintelui Comitetului de înfrăţire din partea oraşului american, Ecaterina Gittard, lucrările tinerilor  din R. Moldova au fost apreciate la justa valoare atît de juriu, cît şi de participanţii la expoziţie. “În acest an pentru prima dată am decis să premiem şi profesorii de la Şcoala de arte, care i-au ghidat pe elevi să deseneze atît de expresiv şi frumos”, a menţionat Ecaterina Gittard. 

„Participăm în fiecare an la acest concurs, iar la ediția curentă am avut succese remarcabile. Este o oportunitate excelentă pentru elevi de a  se afirma  la o expoziţie de talie internaţională”, a relevat  Raisa Cojocaru, directorul Şcolii de arte plastice din Ungheni. 

Oraşul Ungheni a semnat un Acord de înfrăţire cu localitatea Winston-Salem din statul Carolina de Nord în anul 2000.  În cadrul acestuia sînt organizate mai multe acţiuni de caritate, dar şi de promovare a culturii şi obiceiurilor  oraşelor înfrăţite. Din 2006 Şcoala de arte din Ungheni participă la Concursul tinerilor artişti plastici din Winston-Salem. Cele mai bune lucrări sînt expediate la o expoziţie de pictură, desfăşurată anual în luna aprilie la Washington. 

Sursa: moldpres.md