mamaplus

De Paștele Blajinilor, se va putea ajunge mai ușor la Cimitirul ”Sfântul Lazăr” din capitală

-
//
28.04.2022

De Paștile Blajinilor va fi organizat transport public din preajma Circului: ruta D și alte linii, pentru deplasarea cetățenilor la Cimitirul „Sfântul Lazăr”, strada Doina. Potrivit primarului capitalei, Ion Ceban, în total circa 70 de unități de transport. Ordinea publică la îmbarcarea pasagerilor va fi asigurată de angajații poliției și de către carabinieri.

De asemenea, vor fi organizate și locuri de parcare pentru transportul privat, pe teritoriile gestionate de agenții economici din preajmă, în contextul în care accesul transportului privat pe teritoriul cimitirului este restricționat.

La intrările principale în Cimitirul „Sfântul Lazăr” vor fi amplasate echipaje pentru acordarea asistenței medicale urgente.

APL Chișinău face apel către cetățenii care merg la cimitir de Paștele Blajinilor, pentru a-și pomeni rudele și apropiații trecuți din viață, să dea dovadă de responsabilitate și să depoziteze deșeurile în containerele special amenajate pe teritoriu, pentru ca serviciile municipale să le poată evacua în timp util.