mamaplus

Cum pregătim copiii pentru școală în vacanță. Sfaturi pentru părinți

-
//
18.06.2024

Odată cu înscrierile în clasa I, mamele viitorilor școlari trebuie să cunoască cum să le organizeze vacanța de vară copiilor săi, oferindu-le oportunități de a explora, învăța și a se distra într-un mediu diferit față de grădiniță.

mamaplus

Profesoara Stela Baltag susține că, chiar dacă este vacanță, este util ca părinții să păstreze o anumită rutină zilnică pentru că aceasta oferă copiilor un sentiment de securitate și structură, transmite Moldova1.md.

Stela Baltag susține că, pe parcursul verii, este important să fie pusă o bază de calcul, de a scrie literele de mână. Astfel, când vor ajunge în clasa I, elevilor le va fi mult mai ușor în procesul educațional.

Pe parcursul a trei luni de vară, copiii profită de cea mai mare vacanță. Iar de la 1 septembrie, doar în municipiul Chișinău, peste 10.000 de copii vor păși pentru prima dată pragul școlii, cu 300 mai mulți decât în anul trecut.

În perioada vacanței de vară, Poliția a atenționat părinții să nu-și lase copiii nesupravegheați, pentru siguranța celor mici. În cazuri de risc, aceștia sunt îndemnați să apeleze la serviciul unic de urgență 112.