mamaplus

”Copiii își scriu numele pe corp pentru a putea fi identificați”. Premierul palestinian, în lacrimi în timpul unei conferințe

-
//
08.11.2023

Prim-ministrul palestinian Mohammad Shtayyeh a izbucnit în lacrimi în timpul unei reuniuni a cabinetului, în timp ce relata povestea unei mame ai cărei copii au fost îngropați sub dărâmături, în Gaza, scrie stirileprotv.ro.

mamaplus

Premierul Shtayyeh s-a chinuit să vorbească în timpul reuniunii de luni a Autorității Palestiniene, în timp ce descria cum copiii își scriu numele pe corp pentru ca trupurile lor să poată fi identificate, scrie SKY News.

Premierul a plâns în timp ce povestea cum o mamă a trei copii îngropați sub dărâmături le spunea: „Lăsați-mă să vă văd, chiar și în vis”.

Premierul, în vârstă de 65 de ani, a părut să fie copleșit de emoție, făcând o pauză lungă pentru a se liniști înainte de a adăuga: „Mila fie asupra sufletelor martirilor și rușinea asupra criminalilor”.

Conflictul dintre Israel și Hamas se află acum în a cincea săptămână, după ce militanții Hamas au lansat un atac surpriză asupra Israelului la 7 octombrie.

Ministerul Sănătății din Gaza, condus de Hamas, a declarat că peste 10.000 de persoane au fost ucise de la 7 octombrie, două treimi dintre acestea fiind femei și copii.

Loviturile aeriene în masă și operațiunile terestre ale Israelului în Gaza au loc după ce peste 1.400 de persoane au fost ucise de Hamas în atacul inițial.

De asemenea, Shtayyeh a afirmat că ministrul israelian al patrimoniului, Amihai Eliyahu, care a fost suspendat pentru că a declarat că lansarea unei bombe nucleare asupra Gaza este „una dintre posibilități”, nu este „mulțumit cu 10.000 de martiri”.

El a vrut să vadă Hiroshima în Gaza”, a adăugat premierul palestinian. „A vrut să vadă genocidul realizat cu bomba nucleară pe care o deține Israelul”.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a spus că declarația lui Eliyahu, din partidul de dreapta Otzma Yehudit, „nu se bazează pe realitate”.

Operațiunile terestre în interiorul Fâșiei Gaza sunt în curs de desfășurare, cu trupe ale Forțelor de Apărare ale Israelului (FDI) pe teren în interiorul enclavei.

Operațiunile de la sol și din aer s-au intensificat în ultimele zile, FDI susținând că au ucis mai mulți comandanți cheie ai Hamas.

Premierul israelian a dat cea mai directă indicație de până acum că țara sa intenționează să mențină controlul asupra Fâșiei Gaza după războiul cu Hamas, afirmând că țara sa va avea „responsabilitatea generală de securitate” în Gaza „pentru o perioadă nedeterminată”.