Concursul Naţional de Ştiinţe şi Inginerie pentru elevi a numit cîștigătorii

Concursul Naţional de Ştiinţe şi Inginerie pentru elevi a numit cîștigătorii

-
//
23.02.2016

Peste 50 de proiecte au fost înregistrate pentru cea de-a patra ediţie a Concursului Naţional de Ştiinţe şi Inginerie pentru elevi„Mold SEF" (Moldova Science and Engineering Fair). Cele mai bune idei au fost răsplătite duminică, 21 februarie, în cadrul unei ceremonii oficiale.

Concursul Naţional de Ştiinţe şi Inginerie pentru elevi a numit cîștigătorii

Elevii care au participat la acest concurs au elaborat proiecte și cercetări științifice privind agricultura ecologică, protecția mediului sau tehnologiile informaționale. Ei au fost apreciați de un juriu format din personalități din diverse domenii care au dat note înalte celor mai bune idei.

Premiul întâi la compartimentul Științe și matematică a fost obținut de doi elevi de la liceul „Mihai Marinciuc" din capitală. Ilie Albot și Anastasia Vutcariov au elaborat în echipă un proiect, a cărui temă, spun ei, este foarte importantă pentru Republica Moldova.

„Am încercat să găsim o temă mai interesantă, mai actuală și să o investigăm", au menționat tinerii.

Diplome și premii bănești au primit și elevii din alte localități ale țării, o parte din ele fiind înmânate de viceministrul Educației, Elena Cernei.

„Ne bucură faptul că sunt atâtea personalități notorii care susțin acest concurs, sper că învățământul în Republica Moldova va avea prestigiu", a declarat Elena Cernei.

Câștigătorii acestui concurs vor merge în luna mai la un eveniment similar care se va desfășura în SUA.

Sursa: trm.md