Este greșit să credem că vara pielea noastră are nevoie de mai puțină îngrijire, iar cantitatea de produse folosite poate fi redusă până la o singură cremă de protecție. Desigur, există reguli ce putem face și ce nu, dar în general pielea trebuie îngrijită corespunzător pe timpul verii, inclusiv cu ajutorul procedurilor cosmetologice.
În continuare vom încerca să ne clarificăm ce proceduri sunt recomandate, cum ajută ele pielea și ce este interzis să facem. La aceste și alte întrebări ne va răspunde doamna Nina Morozan, cosmetolog.
Nina, vorbiţi cititorilor noștri despre procedurile interzise pe timpul verii.
În timpul verii sunt contraindicate procedurile care pot traumatiza puternic pielea feței: peelingurile agresive, îndepărtarea neoformațiunilor (alunițe, papiloame, negi), în special în locurile unde pielea este supusă zilnic acțiunii razelor ultraviolete.
Există proceduri care sunt necesare vara, dar cu anumite limitări?
Aș enumera următoarele:
Biorevitalizarea – această procedură contribuie la hidratarea pielii din interior prin intermediul injectării de acid hialuronic, care îmbunătățește circulația sangvină, ajută la îndepărtarea neajunsurilor pielii, conferindu-i fermitate. Biorevitalizarea trebuie efectuată cu câteva săptămâni înainte de plecarea la mare. Ea va reduce din nocivitatea acțiunii razelor ultraviolete, la preveni uscarea și va conferi pielii un aspect de prospețime.
Plasmoliftingul este recomandat chiar și pe timpul verii, pentru că ajută în lupta împotriva fotoîmbătrânirii.
Curățarea feței trebuie efectuată cu atenție, ținând cont de tipul pielii, pentru a nu o trauma. Este bine să vă adresați unui specialist, care va evalua starea pielii și va selecta metoda necesară și potrivită pentru dumneavoastră.
Miostimularea este o procedură efectuată cu ajutorul curenților, care contribuie la normalizarea funcției cutanate și la revigorarea mușchilor, fiind utilă în lupta împotriva celulitei și a greutății excesive. Această procedură este atât regeneratoare, cât și curativă. Ea poate fi efectuată și vara, dar trebuie să rețineți că după procedură nu se recomandă expunerea la soare.
Povestiți-ne despre cele mai importante proceduri care nu au restricții majore.
- Curățarea pielii feței și a decolteului. Pentru această procedură se folosesc mouss-urile, spumele care nu conțin săpun și produse alcaline. În timpul acestei proceduri cosmetologul îndepărtează punctele negre și manifestările acneice (inclusiv furunculele și alte acumulări de puroi).
- Tonifierea este o procedură efectuată după curățarea feței în condițiile salonului de înfrumusețare. Are o acțiune adâncă datorită folosirii de produse profesionale, selectate în mod individual. Efectul acestor proceduri este destul de îndelungat.
- Hidratarea este necesară atât pentru pielea feței, decolteului, cât și a mâinilor. Specialistul aplică produse speciale, ținând cont de tipul pielii.
- Hrănirea este necesară în mod regulat, deoarece ajută la menținerea fermității și elasticității pielii. Produsele profesionale folosite de cosmetolog sunt îmbogățite cu microelemente și vitamine și sunt selectate individual pentru fiecare pacient.
- Masajul cosmetic este o procedură eficientă pe timpul verii. El ajută la relaxarea mușchilor feței, precum și la restabilirea echilibrului apei și sărurilor. La efectuarea regulată a procedurilor de masaj, pielea capătă un aspect sănătos.
- Masajul de drenaj limfatic este o procedură eficientă în timpul estival. Efectul acestui tip de masaj este vizibil imediat. Vorbim aici despre: îmbunătățirea procesului de metabolism celular, care conduce la netezirea ridurilor și obținerea unui contur ferm al feței (fără operație).
- Este obligatorie aplicarea, cel puțin o dată pe săptămână, a măștilor pentru față:
✓ măștile alginate, cu efect de lifting, care hrănesc și hidratează concomitent, în plus sunt hipoalergice;
✓ măștile cu gel, destinate pentru tenul gras: îndepărtează oboseala, cercurile din jurul ochilor, netezesc ridurile de mimică.
De ce aspecte trebuie să ținem cont înainte și după procedurile cosmetice?
În primul rând, procedurile injectabile trebuie efectuate cu câteva săptămâni înainte de concediu, evitând expunerea la razele directe ale soarelui. În primele zile după procedură, trebuie să uitați despre vizitarea solarului, saunei sau piscinei.
În al doilea rând, toate procedurile cosmetice trebuie făcute în condiții de clinică specializată.
În al treilea rând, nu uitați despre folosirea produselor de protecție solară nu doar la mare, ci și în condițiile de oraș. Chiar dacă vă plimbați la umbra copacilor, soarele continuă să acționeze asupra pielii și conduce, ca rezultat, la fotoîmbătrânire. În prezent aproape toate cremele au factori de protecție.
Proceduri și prețuri (pentru 1 procedură) la clinica „SANCOS”:
✔ De Luxe cuprinde 5 proceduri:
- curățare;
- tonifiere;
- hidratare;
- hrănire;
- protecție.
Preț: de la 630 până la 1000 lei.
✔ Biorevitalizare
Preț: de la 1100 până la 1500 lei.
✔ Plasmolifting al feței
Preț: de la 50 până la 100 euro.
✔ Miostimulare
Preț: de la 300 până la 450 lei.
✔ Masaj cosmetic al feței
Preț: de la 130 până la 170 lei.
✔ Masaj de drenaj limfatic
Preț: de la 130 până la 170 lei.
Curățare delicată a feței
Preț: de la 545 până la 465 lei.
Măști:
✔ Măști alginate
Preț: de la 120 până la 150 lei.
✔ Măști cu gel
Preț: de la 120 până la 150 lei.
✔ Măști hidratante
Preț: de la 120 până la 150 lei.
Text: Cristina Scripnic