Recent, pe piață a apărut termometrul digital, non-contact, cu infraroșu Ondo. Dispozitivul reprezintă o inovație tehnică pentru măsurarea temperaturii corpului, care nu trebuie să lipsească din orice trusă de medicamente. Termometrul ar putea fi o adevărată salvare pentru întreaga familie, având în vedere că, ridicarea temperaturii corpului este adesea însoțită de procese inflamatorii și de dezvoltarea virușilor și a bacteriilor din organism.

Ce este și cum lucrează un termometru digital fără contact direct cu pielea
De-a lungul anilor, doar termometrele cu mercur au fost utilizate pentru măsurarea temperaturii corpului, care măsoară parametrul în axilă, în gură sau rectal. Pentru a obține un rezultat, este necesar să așteptăm 5 - 7 minute, perioadă în care mercurul termometrului este lipit de corpul nostru. Acest lucru este foarte incomod, deoarece copiii mici se mișcă constant, iar în cazul sugarilor este, în general, problematic de realizat.

Pe de altă parte, termometrele electronice stabilesc temperatura corpului în același mod ca cele cu mercur, adică prin contactul cu axilă, în gură sau rectal, doar că în locul mercurului se utilizează un element termosensibil special. În plus, este suficient 1-1,5 minute, ceea ce simplifică foarte mult procesul de măsurare a temperaturii corpului la copii.

Ce este și cum lucrează un termometru digital fără contact direct cu pielea

Termometrul cu infraroșu Ondo este cel mai modern dispozitiv pentru măsurarea temperaturii corpului, apărut relativ recent și în farmacii. Acțiunea sa se bazează pe captarea radiației infraroșii a obiectelor cu ajutorul unui senzor special. Termometrul încorporat captează informațiile primite și le convertește din valori digitale în grade Celsius (Fahrenheit) prin intermediul convertorului electronic, care sunt scoase la un ecran special cu cristale lichide. Timpul în care termometrul cu infraroșu efectuează măsurarea este de 1 - 5 secunde, ceea ce este cu siguranță foarte comod și util.

Ce este și cum lucrează un termometru digital fără contact direct cu pielea

Principalele avantaje ale termometrelor digitale cu infraroșu Ondo:

  • Construcție sigură (nu conține sticlă și mercur);
  • Obținerea rapidă a rezultatelor (1 - 5 secunde);
  • Posibilitatea de a măsura temperatura corpului fără un contact direct cu pielea, inclusiv în cazul unui copil care doarme (frunte/ureche);
  • Mai multă igienă și siguranță;
  • Prezența opțiunilor: memoria de măsurare, semnalul sonor, iluminarea ecranului, oprirea automată după un anumit timp etc.
  • Capacitatea de a măsura temperatura nu numai a corpului, ci și a altor elemente (apă, alimente, lenjerie de pat etc.), ceea ce este foarte important în îngrijirea nou-născuților și a sugarilor.

Ce este și cum lucrează un termometru digital fără contact direct cu pielea

Termometrul digital, non-contact, cu infraroșu Ondo poate fi comandat de pe magazinul online: ebag.md  sau de pe pagina Facebook www.facebook.com/ebag.md/ 

Telefon: (+373) 68 430 008, (+373) 78 776 444