Calciul și vitamina D nu sunt doar două substanțe nutritive esențiale pentru creșterea copilului, dar depind una de cealaltă. Asta pentru că fără vitamina D, calciul nu poate fi absorbit corect în organism.

Calciul și Vitamina D, de ce trebuie să le administrăm împreună?

Astfel, mai ales în cazul copiilor mici, există riscul carențelor care pot conduce la probleme de sănătate grave: rahitism, osteoporoză, boli cardiovasculare, slaba dezvoltare a oaselor și a danturii.

Pentru a răspunde nevoilor nutriționale ale copiilor, specialiștii francezi au elaborat siropul care îmbină perfect cele două substanțe, numit Special KID Calcium Vitamine D. Acesta vizează, în mod special, copiii mici, contribuind la dezvoltarea anormală cognitivă a acestora.

Calciul și Vitamina D, de ce trebuie să le administrăm împreună?

Suplimentul alimentar conține calciu, vitamina D și vitamina B12, iar aroma și gustul de căpșuni cucerește copiii de la prima încercare.

Câte o linguriță de 5 ml de Special KID Calcium Vitamine D, administrată zilnic, va asigura dezvoltarea corectă a oaselor, a dinților, dar și o bună funcționare a organismului în general. Asta deoarece calciul este absorbit și în sânge, fiind transportat spre țesuturi și celule și este depus în zonele unde este nevoie de el.

Mai mult, beneficiile vitaminei D se extind și asupra inimii și creierului. Potrivit specialiștilor, copiii care au constant un nivel echilibrat de vitamina D în sânge prezintă un risc mai scăzut de a suferi de hipertensiune arterială, boli cardiovasculare, astm, depresie sau cancer de sân decât cei care suferă de fluctuații sau carențe.