Mod de preparare:
- Pregătiți aluatul. Cerneți făina cu sarea, adăugați uleiul de măsline, sucul de lămâie și 1 pahar de apă. Apoi frământați un aluat moale și elastic. Puneți-l într-un bol, acoperiți.
- Prăjiți nucile pe o tigaie uscată și încălzită, amestecând continuu, timp de 5 minute. Mărunțiți-le cu ajutorul unui cuțit.
- Puneți nucile în bol, adăugați mierea și amestecați.
- Împărțiți aluatul în 3 părți egale. Întindeți prima bucată, formând o turtă rotundă și subțire, aranjați-o pe o formă unsă cu ulei.
- Turnați pe această turtă jumătate din umplutură. Întindeți a doua bucată de aluat, formând o turtă de aceeași mărime ca prima, și aranjați-o deasupra nucilor. Turnați restul de umplutură. Întindeți a treia parte și acoperiți tarta. Îmbinați marginile. Stropiți cu puțină apă și presărați cu susan.
- Faceți pe tartă niște tăieturi după cum arată imaginea. Coaceți în cuptorul încins la 180 de grade până capătă o culoare aurie-închis, aproximativ 35-40 de minute. Amestecați într-o tigaie înaltă zahărul, mierea și sucul de lămâie. Fierbeți 5 minute. Turnați deasupra tartei și lăsați să se răcească.