Se topește în gură, se pregătește rapid și are un gust delicios. Încearcă și tu această tartă de post cu ciocolată de la Valerie's Food!
Ingrediente:
Pentru crustă:
- 180 gr. – curmale uscate fără sâmburi
- 200 gr. – nuci
- 30 gr. – cacao de calitate superioară
Pentru umplutură:
- 300 gr. – ciocolată neagră 70% cacao
- 200 ml. – lapte de cocos
- 60 gr. – unt de cocos
- 50 gr. – zahăr pudră
Mod de preparare:
- Pune curmalele uscate fără sâmburi într-un bol, acoperă-le cu apă caldă și lasă-le să stea 10 minute. Apoi scurge-le bine de apă.
- Pune în bolul unui robot de bucătărie nucile și mărunțește-le, apoi răstoarnă-le într-un alt bol.
- În același bol de la robotul de bucătărie pune curmalele scurse de apă și mixează bine până primești o pastă. Apoi adaugă nucile mărunțite și cacao, mai mixează până se încorporează toate ingredientele.
- Unge o tavă de copt detașabilă cu diametrul de 20 cm. cu unt de cocos, atât la bază cât și margini.
- Răstoarnă pasta de nuci și curmale în tavă, preseaz-o bine la bază și modelează margini de 4 cm.
- Apoi pune un bol la baia cu aburi, adaugă în el ciocolata neagră și untul de cocos, amestecă din când în când până ingredientele se topesc complet.
- Pune ciocolata topită în bolul unui robot de bucătărie, toarnă laptele de cocos, adaugă zahărul pudră și mixează un minut.
- Toarnă mixtura în forma modelată mai devreme și întinde-o uniform pe toată suprafața, apoi bate tava de câteva ori în așa fel încât să iasă bulele de aer.
- Pune tava la frigider pentru 2-3 ore.
- Scoate tava de la frigider, treci cu lama cuțitului pe la marginile tavei pentru a o putea scoate mai ușor tarta din formă, decoreaz-o cum dorești și servește-o cu plăcere.