Rețete pentru Marele Post: salată de roșii cu fasole

Rețete pentru Marele Post: salată de roșii cu fasole

-
//
11.04.2014

Rețete pentru Marele Post: salată de roșii cu fasole

Ingrediente
    roșii cerry - 15 buc (sau 3-4 roșii de mărime medie ~180-200 g),
    fasole albă conservată - 1 cutie (greutate netă - 200 g),
    pătrunjel
    pentru dressing:
    ulei de măsline sau ulei vegetal - 3-4 linguri,
    usturoi - 3 căței,
    crenguță de rozmarin (nu este obligatoriu),
    suc de lămâie - 2 linguri (sau după gust),
    sare,
    piper proaspăt măcinat.

Preparare
Se prepară uleiul aromat pentru dressing.
Usturoiul se curăță și se toacă.
Rozmarinul se spală și se usucă.
Într-o cratiță se toarnă ulei de măsline, se încălzește puțin, se adaugă usturoiul și rozmarinul.
Se gătește, amestecând, 1-2 minute, pentru ca usturoiul să nu-și schimbe culoarea.
Se stinge focul și se lasă uleiul în cratiță ~30 minute, pentru ca să îmbibe aroma rozmarinului și a usturoiului.
Apoi, rozmarinul și usturoiul se scot din ulei.
Rozmarinul se aruncă, iar usturoiul se pisează în pastă omogenă.
În uleiul aromat se adaugă usturoi, sarea, piperul proaspăt măcinat, sucul de lămâie, zahăr pe vârf de cuțit (la dorință) – dressing-ul se amestecă bine.
Roșiile se spală, se usucă și se taie în jumătăți.
Se scurge lichidul din fasole.
Pătrunjelul se spală, se usucă și se taie mărunt.
Se amestecă într-un bol fasolea, roșiile și verdeață.
Peste salată se toarnă dressing-ul, se amestecă, se lasă ~10-15 minute și se servește.

Poftă bună!