Ingrediente
cartofi - 8-10 buc,
sare,
piper,
ulei vegetal pentru prăjit,
verdeață,
usturoi - 1 cățel
Preparare
Cartofii se spală și se decojesc.
Cartofii decojiți se taie felii, rondele sau cuburi (fiecare cartof se taie în jumătate și apoi, fiecare jumătate se taie în lungime în 3-4 fâșii, iar apoi transversal în 3-5 părți).
Se încinge uleiul într-o tigaie și se așează cartofii tăiați.
Se prăjesc, la început la foc mare, apoi, când cartofii se rumenesc, focul se face mediu, se condimentează cu sare, piper și se prăjesc cartofii fără a acoperi tigaia cu capac.
Cu 10 minute până cartofii sunt prăjiți, tigaia se acoperă cu capac, și la același foc mediu se continuă prepararea cartofilor.
Cu 2-3 minute până cartofii sunt prăjiți, se adaugă, la dorință, usturoiul tocat mărunt și verdeața, se acoperă cu capac, se stinge focul și se servește 2-3 minute mai târziu.
Poftă bună!