mamaplus

Rețetă de înghețată cu cafea

-
//
30.05.2019

Oare cui nu-i place înghețata? Acest desert este consumat cel mai des vara, în zilele călduroase. Iată o rețetă delicioasă de înghețată cu cafea, pe care o poți pregăti acasă pentru tine, dar și pentru cei dragi!

mamaplus

Ingrediente:

500 ml frișcă lichidă (smântână de 30 – 35% grăsime);
350 ml lapte;
250 g cafea boabe;
5 gălbenușuri;
150 g zahăr;
1 linguriță ness;
1/2 linguriță esență de vanilie.

Preparare:

Într-un vas încăpător, amestecăm laptele, zahărul, jumătate din frișcă și boabele de cafea. Punem la foc mic, amestecând des și așteptăm să se încălzească, dar nu trebuie să fie fierbinte, pentru a nu se brânzi. Luăm de pe foc și lăsăm o oră să se răcească și să se infuzeze cafeaua.

După acest timp de odihnă, punem vasul pe foc mediu, încălzind amestecul, dar fără să ajungă la punctul de fierbere.

Separat batem glbenușurile. Luăm câte o lingură din amestecul fierbinte și turnăm peste gălbenușuri, bătându-le în continuare. După vreo 10 – 15 linguri adăugate, vărsăm gălbenușurile în vasul cu cafeaua. Continuăm să încălzim compoziția, amestecând continuu, timp de aproximativ 10 minute sau până când se îngroașă și îmbracă lingura.

Strecurăm compoziția, aruncăm boabele de cafea și încorporăm restul de frișcă lichidă, ness-ul și esența de vanilie. Lăsăm să se răcească, apoi congelăm. Pentru efectul artistic, se lasă câteva boabe de cafea în înghețată.

Sursa