Îţi mai aminteşti de cornetele cu cremă pe care le mâncai în copilărie? E timpul să le prepari şi tu! Cine poate rezista unei prăjituri cu vanilie?
Ingrediente:
- 400 g aluat foitaj
Pentru cremă:
- 1 l lapte;
- 4 gălbenuşuri;
- 150 g făină;
- 250 g zahăr;
- 1 fiolă esenţă vanilie;
- 30 g unt;
- zahăr pudră, pentru decor.
Mod de preparare:
Din aluatul foitaj, tai fâşii de aproximativ 2 cm lăţime. Ungi formele metalice pentru cornete cu puţin ulei şi rulezi, pe fiecare dintre ele, fâşiile de aluat, apăsând uşor pentru ca acesta să adere bine la formă.
Le pui în tăvi tapetate şi le dai la cuptor până se rumenesc, întorcându-le pe ambele părţi. Le laşi la răcit.
Pentru cremă, mixezi gălbenuşurile cu zahărul, apoi încorporezi făina. Dai laptele în clocot şi îl torni în fir subţire peste amestecul de mai sus. Pui vasul din nou pe foc, încorporezi esenţa de vanilie şi amesteci cu un tel până ce compoziţia începe să se îngroaşe. Dai focul mic şi laşi pe aragaz încă 5 minute, continuând să amesteci. La final, încorporezi untul. Laşi crema la răcorit, apoi o pui în frigider o oră.
Cu ajutorul unui poş, umpli cornetele cu cremă de vanilie, apoi le decorezi cu zahăr pudră.