Prepelițe în sos alb și varză de Bruxelles – un deliciu culinar

Prepelițe în sos alb și varză de Bruxelles – un deliciu culinar

-
//
06.10.2017

Mamaplus.MD vine cu o nouă idee de cină, care va fi pe gustul fiecăruia. Cu siguranță, bucatele de mai jos îți vor lăsa gura apă. Deci, de ce să nu-i surprinzi pe cei dragi cu o cine delicioasă?

Prepelițe în sos alb și varză de Bruxelles – un deliciu culinar

Prepelițe în sos alb

Ingrediente:

  • 4 prepelițe (110 lei)
  • 200 ml de smântână (15 lei)
  • 2 cepe (5 lei)

Mod de preparare:

Tăiem prepelițele în două și le punem la fiert într-o cratiță cu apă puțin sărată. 

Între timp, pregătim sosul:

Tocăm mărunt două cepe medii, le sotăm într-o tigaie cu boruri înalte sau într-o cratiță, adăugăm o linguriță de făină, apoi smântâna. Le lăsăm 2 minute la foc mic, dacă sosul e prea consistent, adăugăm un pic de supă (unde au fiert prepelițele), sare, piper negru și dacă aveți în casă, un puțină nucșoară. Acest condiment e perfect pentru sosurile albe. Punem jumătățile de prepeliță în sos și lăsăm sub capac un pic, după care stingem focul. 

Prepelițe în sos alb și varză de Bruxelles – un deliciu culinar

Varză de Bruxelles

  • 200 grame de varză (25 de lei)
  • Usturoi (2 lei)

Mod de preparare:

Spălăm și curățăm varza de primele frunze. O sotăm într-o tigaie unsă cu ulei, la foc mare, timp de 7 minute. Sărăm și pipărăm, după care zdrobim 1-2 căței de usturoi, stingem focul și lăsăm sub capac.

Prepelițe în sos alb și varză de Bruxelles – un deliciu culinar

Salată de legume proaspete 

Ingrediente:

  • 3 roșii
  • 2 castraveți
  • 1 ardei dulce
  • 1 ceapă mica
  • Sare, ulei de măsline (total- 15 lei)

Mod de preparare:

Tăiem toate legumele, le amestecăm, adăugăm ulei de măsline și sare după gust.

Prepelițe în sos alb și varză de Bruxelles – un deliciu culinar

Ștrudel cu mere 

Ingrediente:

  • un pachet de aluat filo (14 lei)
  • 4 mere (10 lei)

Mod de preparare:

În tava de copt unsă cu unt aranjăm aluatul în straturi, fiecare dintre ele, la fel, le ungem cu unt. Punem merele curățate și tăiate cuburi și le presurăm cu 1-2 lingurițe de zahăr, rulăm, ungem cu unt și punem la cuptor. Timpul coacerii-aproximativ 10-15 minute (până se rumenește). După ce se răcește puțin, putem presura cu zahăr pudră. 

La umplutură, putem adăuga orice condiment, cum ar fi: scorțișoara, cardamonul. 

Prepelițe în sos alb și varză de Bruxelles – un deliciu culinar

Prețul aceste cine este de aproximativ 270 de lei. Prețurile sunt de sezon (luna octombrie).

*Poze simbol