Această pâine de porumb este neobişnuit de gustoasă, aromată şi consistentă. Ea poate fi mâncată atât separat, cât şi în completarea supelor sau felurilor principale.
MOD DE PREPARARE
1. Dacă folosim ardei gras proaspăt, îl tăiem cubuleţe mici şi îl prăjim împreună cu ceapa tocată mărunt, adăugând 1 lingură de ulei, în decurs de 5-6 minute, până se înmoaie. Dacă folosim ardei marinat, prăjim doar ceapa.
2. Omogenizăm într-un bol untul topit, laptele, zahărul, sarea şi ouăle.
3. Într-un alt bol amestecăm făina de grâu, cea de porumb şi praful de copt. Îmbinăm compoziţiile şi frământăm aluatul (care iese cam bulgăros).
4. Adăugăm caşcavalul dat printr-o răzătoare mare, ceapa şi ardeiul prăjit, precum şi porumbul. amestecăm.
5. Punem aluatul într-o formă dreptunghiulară unsă cu ulei (în acest caz forma are dimensiunile de 24*24 cm).
6. Dăm la cuptorul încălzit la 180 de grade. Coacem până chibritul iese uscat din pâine (aproximativ 30 de minute). Înainte de servire tăiem bucăţi.