REȚETA 1
Okroshka cu chefir
Mod de preparare: castravetele și ouăle se toacă mărunt, verdețurile de asemenea, se adaugă toate ingredientele în chefir. Se condimentează cu sare și piper, pentru ca supa să iasă picantă se adaugă la final usturoiul tocat.
REȚETA 2
Okroshka din legume
Mod de preparare: castraveții, ridichia, cartofii, morcovii fierți se taie mărunt, se toacă mărarul. Se amestecă gălbenușurile cu smântâna și muștarul, se adaugă albușurile, se diluează cu cvas rece din pâine. În amestecul rezultat se toarnă legumele și gata, supa poate fi servită!
REȚETA 3
Okroshka combinată
Mod de preparare: Se toaca mărunt carnea, se adaugă șunca tocată, castravetele, ouăle. Verdețurile tocate mărunt se amestecă cu hreanul și se sărează, se adaugă o cantitate mică de smântână. Toate ingredientele se amestecă, și se toarnă în kvas. Se servește cu smântână.
REȚETA 4
Okroshka în grabă
Mod de preparare: Tocați oul, castraveții, ridichia, adaugați verdețurile tocate și smântâna, se amestecă bine. Amestecul rezultat se aranjează în farfurii, se toarnă apă rece cu suc de lămâie. Poftă Bună!
REȚETA 5
Okroshka cu ciuperci
Mod de preparare: Se spală ciupercile în apă rece, se lasă să se scurgă, apoi se taie în cuburi mici, se adaugă carnea de vită mărunțită, castraveții, morcovul și cartofii. Gălbenușurile și muștarul se amestecă și se adaugă o cantitate mică de smântână iar albușurile se taie mărunt și se adaugă la celelalte ingrediente. Amestecul pregătit se toarnă în kvas, se adaugă gălbenușurile cu mustar, verdeața tocată, sare după gust.
Poftă Bună!