„Lobio” se traduce din limba georgiană ca „fasole”. Rețeta poate conține diferite ingrediente, dar baza este întotdeauna fasolea. Ca multe alte bucate din fasole, lobio cere multe condimente. Însă astăzi nu ne vom axa pe combinațiile exotice de gusturi, ci vom pune accent pe utilitate și nivelul scăzut de calorii.
MOD DE PREPARE
1. Tăiem mărunt ceapa și usturoiul. Tăiem cubușoare roșia și ardeiul gras. Desfacem cutia și clătim fasolea. Într-o tigaie, încălzim uleiul la foc mediu. Punem ceapa și prăjim, amestecând, 3-4 minute.
2. Adăugăm roșiile și ardeiul, prăjim încă 3-4 minute.
3. Turnăm 100 ml de apă și înăbușim puțin, aproximativ 2 minute. Adăugăm fasolea, pasând o parte din aceasta cu o furculiță sau pasatorul de cartofi.
4. Punem sare și zahăr după gust. Înăbușim 2-3 minute, pentru ca fasolea să se încălzească. Adăugăm usturoiul și verdeața tăiată mărunt, lăsăm încă un minut și închidem focul.
Poftă bună!