Gogoși rapide cu brânză și fructe

Gogoși rapide cu brânză și fructe

-
//
14.01.2016

Gogoși rapide cu brânză și fructe

MOD DE PREPARARE

  1. Cerneți făina și praful de copt. Bateți oul împreună cu zahărul și vanilia (sau scorțișoara). Amestecați oul cu brânza, apoi adăugați făina.
  2. Frământați aluatul, împărțiți-l în bucățele nu prea mari. Întindeți aluatul turtițe, puneți umplutura la mijloc și formați biluțe.
  3. Prăjiți pe rând în friteuză, până se rumenesc. Serviți cu zahăr pudră, orice sos de desert sau iaurt.​

Gogoși rapide cu brânză și fructe

Sfatul: Dacă aveți timp suficient, puteți încerca și alte feluri de umplutură.

De exemplu:

  • fructe uscate și alune, mărunțite în prealabil în blender, îmbibate în lichior, coniac sau rom;
  • vișine, cireșe sau alte fructe uscate umplute cu alune sau nuci;
  • bucățele de zefir sau marshmallow,  prăjite la foc deschis;
  • bucățele caramelizate de mere, banane sau pere.

La fel, reducând proporția de zahăr în aluat până la 1-2 lingurițe și adăugând un praf de sare, obțineți gogoși sărați, pe care îi puteți umple cu:

  • creveți întregi pentru salată, stropiți cu sos de soia;
  • bucățele de pește, învelite în verdețuri aromate (tarhon, busuioc, coriandru, mentă);
  • bucățele de carne afumată sau parmezan;
  • jumătăți de ouă de prepeliță cu ceapă verde.

Iar dacă nu aveți timp deloc, puteți face gogoși fără umplutură – sunt la fel de delicioase.

Sfat pentru Gospodine

Aceste gogoși ne pot salva în multe situații neprevăzute, când vrem să pregătim un desert ușor și rapid. Copii vor fi pur și simplu încântați!

Sursa