Vă gândiți cum să decorați cozonacul de Paști? Vă propunem o listă a rețetelor de glazură pentru aceste copturi.
Glazura de ciocolată pentru cozonacul de Paști
Ciocolata, sucul de portocale, untul și zahărul se pun într-un vas la foc mediu și se amestecă până când conținutul nu va deveni omogen. Se răcește puțin, după care se ung cozonacii.
Glazura de zahăr pentru cozonacul de Paști
Toate ingredientele se amestecă și se pun la foc, se încălzește până la temperatura de aproximativ 40 ° С, amestecând în continuu. Dacă masa s-a primit densă, puteți adăuga puțină apă, iar dacă prea lichidă – zahăr pudră. Glazura se aplică pe cozonaci imediat după preparare.
Glazură din zahăr cu albuș de ou pentru cozonacul de Paști
Albușurile de ou și sucul se bat cu mixerul. Continuând să bateți deja cu furculița, adăugați zahărul pudră ți mestecați până la obținerea unui amestec dens. Cozonacii trebuie acoperiți cu această glazură imediat după preparare.
Glazură de ciocolată și lămâie pentru cozonacul de Paști
Untul se topește, se adaugă sucul de lămâie, se presară zahărul pudră, cacao, totul se amestecă bine până la obținerea unei compoziții omogene și dense.
Glazură de ciocolată cu ou pentru cozonacul de Paști
Zahărul pudră, zahărul vanilinat și cacao-praf se amestecă într-un bol adânc care se pune în apă fierbinte. După care se adaugă sucul de lămâie, albușurile de ou și se freacă până la obținerea unei compoziții omogene.
Glazură de fructe pentru cozonacul de Paști
Albușul de ou și zahărul pudră se bat până la o masă omogenă, treptat se toarnă sucul pentru a-i da culoare.
Glazură cu lămâie pentru cozonacul de Paști
Untul de cocos trebuie topit, la care se adaugă sucul de lămâie și zahărul pudră, se freacă bine până la o consistență omogenă.
Glazură cu cafea pentru cozonacul de Paști
Peste zahăr se toarnă cafeaua și se ține la foc mic, până la topirea zahărului. Amestecul se toarnă în ceașcă și se bate, până când nu va începe să se întărească. Cu această glazură se ung cozonacii.
Glazură pentru cozonacul de Paști ”Iris”
Untul și frișca se topesc, se țin la foc până la fierbere, treptat se introduce zahărul pudră și se adaugă bomboanele. Amestecul se fierbe până la obținerea unei consistențe omogene.
Glazură pentru cozonacul de Paști din ciocolată albă
Ciocolata albă se topește (temperatura maximă 40° С), se adaugă laptele condensat sau untul, coloranții și se amestecă până la o consistență omogenă. Puteți folosi coloranții naturali – turmeric, suc de legume sau fructe, șofran sau zahăr prăjit.