mamaplus

Gazpacho, cea mai bună gustare rece pentru zilele caniculare!

-
//
29.07.2019

Gazpacho vine din însorita Spanie, fiind una din supele lor tradiționale. Răcoritoare, plină de vitamine și antioxidanți naturali (licopenul din roșii), o porție de gazpacho este perfectă pentru zilele caniculare.

mamaplus

Pentru gazpacho se folosesc doar ingrediente crude, bine coapte, pentru a vă oferi un gust aromat, perfect echilibrat. Asigurați-vă că folosiți cele mai bune ingrediente pentru această supă.

Ingredientele necesare pentru Gazpacho (adaptare):
• 6 roșii bine coapte, curațate de pieliță și tocate
• 1 ceapă roșie, tocată mărunt
• 1 castravete, curățat de coajă și de sâmburi, tocat cubulețe
• 1 ardei roșu sau verde curățat de sâmburi, tocat cubulețe
• 2 tije de țelină, tocate
• 1-2 liguri de frunze proaspete de pătrunjel tocate mărunt
• 2 linguri de frunze de ceapă verde tocate mărunt
• 1 cățel de ursuroi zdrobit
• 1/4 cană de oțet balsamic
• 1/4 cană ulei de măsline
• 2 linguri de suc de lămâie
• 2 lingurițe de zahăr brun
• sare și piper proaspăt măcinat
• 4 căni de suc de roșii

Mod de preparare Gazpacho:
Puneți toate ingredientele într-un blender. Amestecați până obtineți consistența dorită. Păstrați supa într-un recipient care să nu fie din metal. Lăsați să se odihnească peste noapte pentru ca aromele să se îmbine armonios. Puteți servi cu busuioc proaspăt tocat deasupra, cu crutoane, semințe chia sau susan.

Sursa